Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Το Ιράν ξεπέρασε και το σκόπελο των μειωμένων τιμών πετρελαίου-Θρίαμβος της πετρελαϊκής πολιτικής του

Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί αναφέρει ότι η χώρα έκανε αρκετά καλά εγώ το πρόσωπό του βυθίζουν τις τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.  (Φωτογραφία από President.ir)
presstv.com
O Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί δήλωσε ότι η χώρα έμεινε όρθια μπροστά στις μεγάλες πτώσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια. 

Ο Rouhani τόνισε ότι το Ιράν παρά τις δυσκολίες που είχε τα πήγε τόσο καλά που δεν χρειάστηκε ποτέ  να αξιοποιήσει τα αποθεματικά του για να αναπληρώσει τις ελλείψεις του προϋπολογισμού , όπως ορισμένοι βασικοί παραγωγοί πετρελαίου τελικά αναγκάστηκαν."



«Όλες οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο αντιμετώπισαν  προβλήματα [ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου] και ακόμη και η Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να αποσύρει περίπου 100 δισεκατομμύρια $ από τα αποθεματικά της για την υποστήριξη των δαπανών της», είπε σε μια τελετή  εγκαινίων  ενός  μεγάλου έργου ύδρευσης στην βορειοανατολική πόλη του Ιράν,Mashhad.

"Ωστόσο, το Ιράν, για πρώτη φορά στην ιστορία του, όχι μόνο δεν απέσυρε τίποτα από τα αποθεματικά έκτακτης ανάγκης, αλλά και κατατέθεσε το 20 τοις εκατό των πετροδολαρίων του στο Εθνικό Ταμείο της Ανάπτυξης κατά τα τελευταία δύο χρόνια."

Ο Rouhani είπε ότι η ικανότητα του Ιράν να διπλασιάσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του σε 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mb / d), καθώς και τα επιτυχή βήματα για να απαντήσει στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση για το φυσικό αέριο - ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα - ήταν μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων επιτευγμάτων της χώρας.  

"Αυτά δείχνουν τη δύναμη του έθνους και της κυβέρνησης του Ιράν", είπε. 

Ο Rouhani ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2013, όταν πολλαπά χρόνια κυρώσεων είχαν πλήξει άσχημαοικονομία της χώρας. Ένα χρόνο αργότερα, το πετρέλαιο το οποίο αποτελεί  την ψυχή της ιρανικής οικονομίας άρχισε να πέφτει από πάνω από $ 100 ανά βαρέλι και έκανε αρκετές πτώσεις  κάτω από $ 30 ανά βαρέλι από τότε. 

Η τιμή του πετρελαίου ανέρχεται σήμερα σε περίπου $ 50 ανά βαρέλι σαν  αποτέλεσμα της συμφωνίας της Τετάρτης από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) να μειώσουν  τη συλλογική παραγωγή.Το  Ιράν - μαζί με τη Λιβύη και τη Νιγηρία - εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα - με τα  μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας να εξάρουν το αποτέλεσμα μιας επιτυχούς «διπλωματίας του πετρελαίου» που ενορχήστρωσε ο υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...