Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Διαδήλωση εναντίον στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Οκινάουα

1
Διαδηλωτές στη νήσο Οκινάουα της Ιαπωνίας πήραν  μέρος σε μια καθιστική διαδήλωση  εναντίον των σχεδίων μεταφοράς μιας αμερικάνικης βάσης Πεζοναυτών στο εσωτερικό του νησιού.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση της Τετάρτης κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν «όχι» στα σχέδια που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίες αρχικά πρότειναν τη μετακίνηση της βάσης σε μια περιοχή έξω από την Οκινάουα, αλλά αργότερα άλλαξαν την απόφαση.


Με βάση τα τελικά σχέδια, η βάση Futenma θα μετακινηθεί από μια πυκνά κατοικημένη περιοχή στην Ginowan στη λιγότερο πυκνοκατοικημένη περιοχή Nago στην παράκτια περιοχή Henoko.
Οι διαδηλώσεις κατά της αμερικανικής βάσης συνεχίζονται για περίπου εννέα χρόνια. Πάνω από 30.000 στρατιώτες των ΗΠΑ σήμερα σταθμεύουν στην Οκινάουα.
Η Οκινάουα έχει γίνει γνωστή ως τοποθεσία διαρκούς έντασης μεταξύ της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ γύρω από τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εκεί.
Ειρηνιστικές  τάσεις, καθώς και ανησυχίες για την ασφάλεια και την ησυχία ώθησαν τους Ιάπωνες να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εγκατάσταση. Πολλοί Οκιναβέζοι επίσης διαμαρτύρονται για τις εγκληματικές πράξεις  και το θόρυβο που  συνδέονται με τη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...