Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Tbilisoa-Πανδαισία χρωμάτων και (κυρίως) γεύσεων στην Τιφλίδα

Tbilisoba αυτό το Σαββατοκύριακο - πιο πολύχρωμο φεστιβάλ της Γεωργίας
georgianjournal.ge
Στη Γεωργία, το φθινόπωρο συνδέεται πάντα με τη Tbilisoba, μία από τις πιο πολύχρωμες, ποικίλες και νόστιμες γιορτές του έτους. Το φεστιβάλ που γιορτάζει την ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της πρωτεύουσας της Γεωργίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1979 και από τότε έχει καθιερωθεί ως μια ετήσια γιορτή. Φέτος η Tbilisoba θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως 16 Οκτωβρίου και θα καταλαμβάνει τις κεντρικές συνοικίες και τα παλιά τμήματα της πόλης. 



Πολλές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις έχουν  προγραμματιστεί για  το φεστιβάλ και ένα από τα σημαντικότερα σημεία όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη γιορτή στο απώγειό της είναι η πρόσφατα ανακαινισμένη ιστορική Λεωφόρος της Aghmashenebeli, γνωστή σήμερα ως Νέα Τιφλίδα. Η γιορτή  υπόσχεται στους επισκέπτες ότι θα μπορούν να παρακολουθήσουν διάφορες παραστάσεις, γεωργιανούς παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες δημοφιλών γεωργιανών μουσικών συγκροτημάτων, καθώς και ότι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα γεωργιανά φαγητά και τρόφιμα όπως mtsvadi, γεωργιανά μπάρμπεκιου, churchkhela, γεωργιανές καραμέλες με ξηρούς καρπούς και χυμό σταφυλιών, δείγμα γεωργιανού τυριού και μεγάλο αριθμό κρασιών. Οι τουρίστες, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους  αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι πραγματικά πολύ τυχεροί που θα είναι μέρος αυτής της τεράστιας γιορτής και και θα βιώσουν το ζωντανό πνεύμα της πόλης.

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...