Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Duterte προχώρα!Σε θέλει όλη η χώρα!

Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte χειρονομίες, όπως ο ίδιος παραδίδει μια ομιλία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με το στρατιωτικό προσωπικό στη Μανίλα, 4 Οκτωβρίου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Μια ανεξάρτητη δημοσκόπηση στις Φιλιππίνες δείχνει ότι ο Πρόεδρος Rodrigo Duterte απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα κατά τη διάρκεια των πρώτων 90 ημερών της θητείας του, ακόμη και αν ο ίδιος αντιμετωπίζει διεθνείς επικρίσεις για τον σκληρό πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από τον οργανισμό Κοινωνικοί Μετεωρολογικοί Σταθμοί(έτσι λέγεται,αλήθεια!), την Πέμπτη, 76 τοις εκατό των 1.200 Φιλιππινέζων που συμμετείχαν στην έρευνα σε εθνικό επίπεδο εξέφρασαν  ικανοποίηση για τις επιδόσεις Duterte, ενώ 11 τοις εκατό ήταν δυσαρεστημένοι και 13 τοις εκατό ήταν αναποφάσιστοι.


Η ομάδα δημοσκοπήσεων από τη  Μανίλα  είπε ότι η έρευνα είχε διεξαχθεί μέσω συνεντεύξεων  πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ 24 και 27  Σεπτεμβρίου με περιθώριο τρεις ποσοστιαίες μονάδες του σφάλματος.
"Ο πρόεδρος φαίνεται να έχει κάνει  μια πολύ καλή αρχή», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ernesto Abella. "Οι άνθρωποι εμπιστεύονται ό, τι κάνει."
Ο Duterte, πρώην δήμαρχος του Νταβάο, κέρδισε την προεδρία το Μάιο, υποσχόμενος να καταστείλει το έγκλημα και να εξαλείψει τα ναρκωτικά και  τους εμπόρους ναρκωτικών σε τρεις έως έξι μήνες.
Στις εκλογές το Μάιο, έλαβε 37,6 τοις εκατό των ψήφων.
Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι - ή περίπου 47 ανά ημέρα - έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του κατά τους τελευταίους μήνες σε σχέση με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, σχεδόν τα δύο τρίτα από άγνωστους δράστες και το υπόλοιπο σε νόμιμες αστυνομικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Τον περασμένο μήνα,ο Duterte είπε, "Πολλοί θα σκοτωθούν μέχρι να εξαφανιστεί και ο τελευταίος διακινητής από τους δρόμους."
Μια από τις τελευταίες δολοφονίες, γεγονός που οδήγησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εκδώσει την καταδίκη της Μανίλα, συνέβη στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε μια νυχτερινή αγορά  στην πόλη Νταβάο και σκότωσε τουλάχιστον 14 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 70 φερόμενοι ότι συνδέονται με  εγκλήματα με ναρκωτικά .
Ένας αστυνομικός με πολιτικά ρούχα (L) φρουρεί ύποπτους χρήστες ναρκωτικών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε αγορά ναρκωτικών  από την αστυνομία κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής στα προάστια της Μανίλας, στις αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τις ενέργειες της αστυνομίας εν μέσω ανησυχιών ότι κάποιοι από τους υπόπτους που σκοτώθηκαν μπορεί να εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τα όργανα επιβολής του νόμου.
Η Human Rights Watch δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια «ανεξάρτητη» έρευνα σχετικά με το αν ο Duterte είχε ρόλο στις υποτιθέμενες εξωδικαστικές εκτελέσεις.
Ο Duterte απέρριψε την κριτική της καταστολής του κατά των ναρκωτικών, απειλώντας να τερματίσει την ένταξη των Φιλιππινών στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων έχει επίσης σκηνοθετήσει μια σειρά υβριστικών ξεσπασμάτων κατά των επικριτών του, λέγοντας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να "πάει στον δι****", μεταξύ άλλων αισχρολογιών.Επίσης περιφρόνησε την ΕΕ και τον ΟΗΕ, αποκαλώντας τον επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν  "ανόητο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...