Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Μάθημα θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκευτικά

Θλίψη με πιάνει διαβάζοντας δηλώσεις,άρθρα και σχόλια για το μάθημα των θρησκευτικών.Θλίψη γι'αυτούς που θεωρούνται ηγέτες της πολιτικής,θρησκευτικής και πνευματικής ζωής.Γι'αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους "διαφωτισμένους" ή "πεφωτισμένους" και βιάζονται να μεταδώσουν(ή να επιβάλλουν)τα φώτα τους στους αδαείς.



Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.Τόσο οι συντηρητικοί κύκλοι της Εκκλησίας όσο και οι πολύ αριστεροί της κυβέρνησης για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να εδραιώσουν και να επιβεβαιώσουν την εξουσία τους.Ούτε για το μάθημα νοιάζονται ούτε για τα παιδιά.Οι δε απανταχού αρθρογράφοι θέλουν να αυτοεπιβεβαιωθούν και να αισθανθούν "opinion makers".Όλοι κοιτάνε την πάρτη τους και με αφορμή ένα πιασάρικο θέμα θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους.

Το πρόγραμμα(γιατί βιβλίο δεν υπάρχει)είναι καλό αλλά με πολλές αδυναμίες.Προϋποθέτει δασκάλους και καθηγητές που θα ψάχνουν πολύ ώστε να κάνουν σωστά το μάθημα(δεν ξέρω πόσοι έχουν τη διάθεση και την ικανότητα),ειδικές υποδομές(που δεν υπάρχουν),και μεγάλη βιβλιογραφία.Και φυσικά μπαίνει βιαστικά στο σύστημα εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χαοτικά κενά.Είμαι σίγουρος ότι τα βιβλία θα έχουν χτυπητές αδυναμίες,όλα τα σχολικά βιβλία στην Ελλάδα έχουν προβλήματα.

Και για να σοβαρευτούμε.Κανείς δεν  έμαθε τα της Ορθοδοξίας από τα θρησκευτικά του σχολείου.Αυτά μαθαίνονται μόνο εντός της οικογένειας.Ούτε στο σχολείο ούτε στο κατηχητικό(άλλη πονεμένη ιστορία,θα καταπιαστώ κάποια στιγμή και μ'αυτό)ούτε πουθενά αλλού.Και στην Εκκλησία υπό προϋποθέσεις.

Όσοι λοιπόν θέλουν να επιβάλλουν τα αριστερά ή θρησκευτικά κολλήματά τους ας το κάνουν αλλού.Όχι στο σχολείο και τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...