Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Φεστιβάλ Γεωργιανών πολεμικών τεχνών

Είναι λίγο παλιό το βίντεο,του 2014,αλλά αξίζει τον κόπο να το δει όποιος ενδιαφέρεται να δει κι αυτή την όψη της κουλτούρας της χώρας του Καυκάσου.

8 σχόλια:

  1. Καλησπερα Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ο Παναγοπουλος ειμαι! Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι! Το Goju-ryu καρατε περιεχει στοιχεια απο Γιογκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ιδρυτής του ο Yamaguchi,ο οποίος ήταν εξαιρετικός πολεμικοτεχνίτης κατά τη γνώμη μου,έκανε γιόγκα.Επίσης ήταν σιντοϊστής ιερέας και είχε μεγάλη κλίση στο μυστικισμό.Τι απ'όλα αυτά υπάρχει στο goju-ryu,δεν ξέρω.Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι, το γνωριζω! Για αυτο σε ρωτησα. Ο Γιαννης ο Νασιουλας μου ελεγε επισης παλαιοτερα οτι το Goju-ryu εμπεριειχε παλαιοτερα και Kuji-kiri που ειναι ο διαλογισμος με το πλεξιμο των δαχτυλων ο οποιος υπαρχει και στο ninjutsu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τον Γιαννη το Νασιουλα που μου το ειπε καθονται πολλοι στο Bloq του Αλκιμαχον και τον κοροιδευουν αλλα σε πληροφορω οτι εχει εμπεριστατωμενες γνωσεις πανω στα θεματα των πολεμικων τεχνων. Σκεψου οτι καποτε μου ανεφερε οτι στη Ρωσια πριν τη κουμμουνιστικη περιοδο υπηρχαν περισσοτερες πολεμικες τεχνες εκτος απο το Σαμπο και το Συστεμα που ειχαν προελευση απο Κινα και Ιαπωνια αλλα ηταν παραδοσιακα Ρωσικες. Τις σχολες αυτες τις κλεισαν οι κουμουνιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον ξέρω.Κάποια κείμενα δικά του που έχω διαβάσει τα θεωρώ τραβηγμένα.Σαν δάσκαλος δεν ξέρω καθόλου τι λέει.
      Αυτό με τη Ρωσία δεν μου κάνει εντύπωση.Το έκαναν και σε άλλες χώρες.

      Διαγραφή
  5. Εγω τον ειχα γνωρισει στο στρατο! Καλο παιδι και καλος δασκαλος αλλα με λιγο οικουμενιστικες τασεις. Να σκεφτεις οτι θεωρουσε οτι οι Βουδιστικες θεοτητες και οι Τενγκου ειναι αγιοι αγγελοι και οχι εκπτωτοι αγγελοι. Αυτο το νομιζε επειδη μου ελεγε οτι οι κινησεις τους ειναι κυκλικες, ευθειες και ελικοειδεις οπως αναφερει ο Αγιος Διονυσιος ο Αεροπαγιτης για τις κινησεις των Αγγελων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί πέφτουν σε αυτά τα λάθη.Ειδικά όταν νομίζουν ότι γνωρίζουν παραπάνω από αυτά που γνωρίζουν πραγματικά.

      Διαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...