Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η αστυνομία της Αιγύπτου σκότωσε εξέχων μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Τα μέλη των ειδικών δυνάμεων αιγυπτιακή αστυνομία φρουρούν στην πλατεία Ταχρίρ ορόσημο του Καΐρου στις 25 Ιανουαρίου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν ένας ανώτερο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ένα άλλο μέλος της  παράνομης ομάδας μια ολονύκτια ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα διαμέρισμα στο Κάιρο, λέει η κυβέρνηση. 
Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο 61χρονος Mohammed Kamal και ο συνάδελφός του μέλος της Αδελφότητας Γιάσερ Shehata Αλί Ragab σκοτώθηκαν όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο καταφύγιό τους στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας αργά τη Δευτέρα.


Ο Kamal,  γιατρός στο επάγγελμα, καταζητείται για περισσότερο από δώδεκα ένοπλες επιθέσεις και δύο φορές καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη, ανέφερε η δήλωση. Ο ίδιος φέρεται να είναι υπεύθυνος για πολλούς ένοπλους κλάδους της Αδελφότητας.
Σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών μαζί με τον Ragab όταν η αστυνομία προσπάθησε να τους συλλάβει σε ένα διαμέρισμα στο Κάιρο.Ο Ragab είχε νωρίτερα καταδικαστεί ερήμην του σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.
Μια δήλωση από την Αδελφότητα,που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, έλεγε ότι ο Καμάλ είχε συλληφθεί από την αστυνομία και ότι η ομάδα θεωρεί τις αρχές ότι είναι υπεύθυνες για την ασφάλειά του.
Ο Kamal είναι ένας από τους πιο εξέχοντες ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μέλος του Γραφείου Καθοδήγησης. Ήταν υπεύθυνος της υπέρτατης Διοικητικής Επιτροπής , γνωστής ως επιτροπής νεολαίας.
Η Αίγυπτος έχει προβεί σε εκτεταμένη καταστολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλων κυβερνητικών αντιπάλων από την ανατροπή το 2013 του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Η κυβέρνηση έχει ονομάσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως "τρομοκρατική οργάνωση" μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Morsi τον Ιούλιο του 2013. Η Αδελφότητα λέει ότι είναι μια ειρηνική οργάνωση.
Ο Αιγύπτιος ανατραπέντας προέδρος Μοχάμεντ Μόρσι, φορώντας μια  κόκκινη φόρμα,κάνει  χειρονομίες πίσω από τα κάγκελα κατά τη διάρκεια της δίκης του σε δικαστήριο στο Κάιρο στις 18 Ιουνίου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Το πραξικόπημα κατά του Morsi οδηγήθηκε από τον τότε επικεφαλής του στρατού και τώρα Πρόεδρο Abdel-Fattah ελ-Σίσι, ο οποίος ξεκίνησε επίσης μια βάναυση καταστολή σε όλα τα μέλη της Αδελφότητας και τους  υποστηρικτές της σε ολόκληρη τη χώρα.
Δεκάδες χιλιάδες συνελήφθησαν και πολλοί άλλοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πολλών συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την αποπομπή του Morsi.
Η Αδελφότητα έχει απορρίψει σθεναρά τις κατηγορίες τρομοκρατίας.Συνεχίζει να επιμένει ότι έχει δεσμευθεί να χρησιμοποιεί  ειρηνικά μέσα ακτιβισμού στις προσπάθειές της να αναστρέψει την αποπομπή και την φυλάκιση του Morsi, ο οποίος έχει επίσης καταδικαστεί σε θάνατο από αιγυπτιακό δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...