Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζεται η ένταση στην Αιθιοπία,στην περιοχή Ορομίγια

Πλήθη διαδηλωτών επιτέθηκαν και μερικώς κατέστρεψαν ένα εργοστάσιο στην Αιθιοπία που ανήκει  σε μια τουρκική εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών καθώς ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μαίνεται στην περιοχή Ορομίγια κοντά στην πρωτεύουσα, Αντίς Αμπέμπα.
Ο Γενικός Διευθυντής Φατίχ Μεχμέτ Yangin δήλωσε την Τετάρτη ότι η επίθεση κατέστρεψε περίπου το ένα τρίτο του εργοστασίου στην πόλη της Sebeta, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντίς Αμπέμπα.
"Ένα μεγάλο πλήθος επιτέθηκε στο εργοστάσιο, καίγοντας το τμήμα υφαντικής και τρία οχήματα", είπε ο Yangin.


Το εργοστάσιο, το οποίο διοικείται από την τουρκική εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών, Saygin Dima, και απασχολεί περίπου 1.000 άτομα,άνοιξε το 2012 και εξάγει νήματα και υφάσματα, ένας από τους τομείς που η αιθιοπική κυβέρνηση επιδιώκει να αναπτύξει.
Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετά ξένα αγροκτήματα λουλουδιών και εργοστάσια έχουν καεί ολοσχερώς  ή έχουν εν μέρει καταστραφεί.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα στο Κέρας της Αφρικής, δήλωσε ότι μια Αμερικανίδα σκοτώθηκε την Τρίτη, όταν πέτρες ρίχτηκαν στο όχημά της, στις παρυφές της Αντίς Αμπέμπα.


Δείτ και εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...