Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Οι ιρανικές δυνάμεις εξάρθρωσαν "εισαγόμενες" τρομοκρατικές ομάδες

Η φωτογραφία αρχείου εμφανίζει ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Οι Ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και πληροφοριών συνέλαβαν τα μέλη αρκετών τρομοκρατικών ομάδων στις παραμεθόριες περιοχές ανατολικά και δυτικά της χώρας, λέει ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ιράν.
Οι τρομοκράτες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και τελικά παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές, δήλωσε ο Ταξίαρχος Hossein Ashtari στους δημοσιογράφους το Σάββατο.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν  ενίσχυσε την ασφάλεια στα σύνορά του με την παροχή στις δυνάμειε ασφαλείας της χώρας του απαραίτητου εξοπλισμού για την καταπολέμηση των τρομοκρατών.
Ο Ashtari δήλωσε ακόμα ότι οι ιρανικές δυνάμεις είχαν επίσης εξουδετερώσει σχέδια των takfiri και Salafi τρομοκρατών, καθώς και άλλων ομάδων εχθρικών προς την Ισλαμική Δημοκρατία που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα και να δημιουργήσουν ανασφάλεια στη χώρα.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ταξίαρχος Hossein Ashtari,Ιράν
"Με δεδομένη την ανασφάλεια σε ορισμένες χώρες και την αστάθεια σε ορισμένα σύνορα, οι ευθύνες μας για την προστασία των συνόρων έχουν διπλασιαστεί, έτσι ώστε καμία ομάδα να μην καταπατήσει τα σύνορα»,τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας .
Οι Ιρανικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί πρόσφατα σε συγκρούσεις με τρομοκρατικές ομάδες, ματαιώνοντας τις τρομοκρατικές δραστηριότητές τους στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, συλλαμβάνοντας αρκετούς από αυτούς και κατάσχοντας μεγάλες ποσοτήτες εκρηκτικών υλών και υλικών για την κατασκευή βομβών.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλαβαν τα μέλη  μιας ιρακινής τρομοκρατικής ομάδας, που αποτελούνταν από δύο τρομοκράτες και δύο συνεργούς τους, σε ένα χωριό κοντά στην ιρανική πόλη Marivan στη δυτική επαρχία της Kordestan στις 16 και 18 Σεπτεμβρίου προτού να μπορέσουν να βρουν ευκαιρία για τη διεξαγωγή τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών.
Οι ιρανικές δυνάμεις βρήκαν ένα αριθμό όπλων και πυρομαχικών στο κρησφύγετο τους.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι δυνάμεις των Φρουρών της  Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν(IRGC) συνέλαβαν δύο τρομοκράτες πακιστανικής υπηκοότητας στη νοτιοανατολική ιρανική επαρχία του Σιστάν & Baluchestan.
Σύμφωνα με δήλωση της IRGC, οι τρομοκράτες είχαν χρηματοδοτηθεί από τη Σαουδική Αραβία και είχαν λάβει υποστήριξη πληροφοριών από τους οργανισμούς κατασκοπίας εχθρικών κρατών.
Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, η IRGC ανακοίνωσε ότι διέλυσε μια τρομοκρατική ομάδα, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην επαρχία του Σιστάν & Baluchestan
Το Υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν, δήλωσε τον Αύγουστο ότι είχε εντοπίσει 102 μέλη ή υποστηρικτές της τρομοκρατικής ομάδας στην επαρχία Kordestan.
Σε δήλωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα άτομα ανήκαν στη λεγόμενη τρομοκρτική ομάδα  τακφίρι Tawhid και Τζιχάντ.

4 σχόλια:

  1. Η εθνική εθνοτική θρησκευτική καταπίεση που ασκεί το καθεστώς στους σουνίτες Κούρδους, με κρεμάλες, φυλκακίσεις, βιασμούς, εκτοπισμούς, πυρπολήσεις χωριών, έχει οδηγήσει πολλού από αυτούς στον σουνιτικό φονταμενταλισμό.
    Μόνον μια ανάπυξη του αυτονομιστικου δημοκρατικού κινήματος και γενικά μια αποδυνάμωση των μουλάδων, ειδικά του ψευδομετριοπαθούς ηγέτη σήμερα, θα λυτρώσει το Ιράν. Όσο συνεχίζει να υπάρχει το καθεστώς τίθενται οι προϋποθέσεις για την επέκταση του πολέμου και μέσα στο Ιράν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα των Κούρδων στο Ιράν(δεν ξέρω και πόσοι είναι σουνίτες και πόσοι γεζίντι).Οι Ιρανοί μιλάνε για Πακιστανούς κυρίως τρομοκράτες.Δε μπορώ να διανοηθώ εθνική-εθνιοτική σύγκρουση μεταξύ των δύο λαών.Ο Ρουχάνι είναι μεγάλη φυσιογνωμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επι Ρουχανί έχουν γίνει περισσότερες εκτελέσεις αθώων ανθρώπων από ποτέ. Ο Ρουχανί είναι ένας φασίστας εγκληματίας με μορφή αγγέλου..
    Οι Κούρδοι είναι σουνίτες, και το αντάρτικο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό γερά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα,πώς κρίνεται η αθωότητα ή όχι από τη στιγμή που δεν έχουμε καμία επαφή με τις υποθέσεις,δεν ξέρω.Έτσι κι αλλιώς θεωρώ τη θανατική ποινή τουλάχιστον βάρβαρη.
      Από εκεί και πέρα,ο Ρουχανί ανέλαβε το Ιράν στριμωγμένο,με εσωτερικές αναταραχές,άσχημη οικονομική κατάσταση,με τους Αγιατολλάχ να του κάνουν τη ζωή δύσκολη και να μην τον αφήνουν να διορίσει υπουργό και κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την απομόνωση και να την κάνει ξανά πολύ σημαντικό παίκτη στη Μ.Ανατολή.
      Οι Κούρδοι έχουν τα σχέδιά τους και τους συμμάχους τους.Δε σημαίνει ότι έχουν και πάντα δίκιο.Όπως κι αν ορίζεται αυτό το δίκιο.

      Διαγραφή

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...