Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σεξ και γάμος

Αποτέλεσμα εικόνας για song of songs

Στον ουρανό δεν θα υπάρχουν γάμοι,είπε ο Χριστός.Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν γάμοι μεταξύ ανθρώπινων ζευγαριών,επειδή δεν θα υπάρχει περαιτέρω ανάγκη τεκνοποιίας(το μυστικό σώμα θα έχει ολοκληρωθεί) και επειδή θα υφίσταται μόνο ένας γάμος:η γαμήλια τελετή του Αρνίου.

Παράδεισος σημαίνει γάμος.Κόλαση σημαίνει ματαιωμένη αγάπη.Ο ανθρώπινος γάμος είναι μια εικόνα,ένας τύπος του παραδείσου.

Το σεξ είναι σύμβολο της θείας αγάπης.Είναι ένα σύμβολο και ένα μυστήριο,και κάθε βεβήλωσή του αποτελεί ανοσιούργημα.Ως μυστήριο και σύμβολο,υπερβαίνει την υλική του υπόσταση.Είναι περισσότερο από αυτό που φαίνεται.Σημαίνει μια υψηλότερη πραγματικότητα.Είναι ένα σημάδι,κι αυτό που σημαίνει είναι η θεία αγάπη.Γι'αυτό και κάποιος είπε πως οι μοναχοί αρνούνται τον γάμο χάριν αυτού που ο γάμος σημαίνει.



Το Άσμα Ασμάτων μπορεί πρωτοτύπως να ήταν ένα ποίημα ανθρώπινης αγάπης(τουλάχιστον πρέπει να βασιζόταν σε έναν επιθαλάμιο ύμνο),αλλά η θεία έμπνευση το έκανε να συμβολίζει τη θεία αγάπη,διότι κάθε σεξουαλική αγάπη συμβολίζει τη θεία αγάπη.Κάθε ποιητής που γράφει για την αγάπη του,κάθε ερωτικό ποίημα στον κόσμο,και κάθε ανθρώπινη αγάπη(ακόμα και η άλογη αγάπη των ζώων και η γονιμότητα των φυτών και η συνεκτική δύναμη της άψυχης ύλης)είναι φιγούρες και τύποι της θείας αγάπης.

Ο γάμος είναι τόσο υπέροχος,τόσο θείος για μας επειδή είναι η εικόνα του θείου γάμου.

Να αγαπάς τον Θεό σημαίνει να Τον κατέχεις. Να αγαπάς τον Θεό σημαίνει να Τον παντρεύεσαι.

Οι άνθρωποι κάποιες φορές νομίζουν πως υπάρχει ένα δίλημμα μεταξύ του γάμου και της αφιέρωσης στον Θεό.Δεν γνωρίζουν πως η αφιέρωση σ'Εκείνον είναι γάμος και πως η ψυχή που αγαπά τον Θεό Τον παντρεύεται.

Ερνέστο Καρντενάλ,Αγάπη,η χαραμάδα της αιωνιότητας,εκδ.Εν Πλω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...