Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Πάπας για Πατριάρχη Γεωργίας:Βρήκα έναν αληθινό άνθρωπο του Θεού

Βρήκα έναν αληθινό άνθρωπο του Θεού - Πάπας Φραγκίσκος στο γεωργιανό Πατριάρχη
interpressnews.ge
Σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, δύο εκπλήξεις τον περίμεναν στη Γεωργία. Ο Πάπας έκανε το προαναφερθέν σχόλιο, απαντώντας σε ερώτηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο πριν από την αναχώρηση για την Ιταλία. 


"Είδα δύο εκπλήξεις στη Γεωργία -. Η μία είναι η ίδια η Γεωργία ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα τέτοιο μέρος γεμάτο χριστιανική πίστη.Η δεύτερη ανακάλυψη μου ήταν ο Πατριάρχης, ένα άτομο με τη βαθύτερη πίστη. Ένας άνθρωπος του Θεού. Συγκινήθηκα από αυτόν και είχα αυτό το συναίσθημα σε κάθε συνάντηση μαζί του. έφυγα από τη χώρα με την αίσθηση ότι βρήκα έναν αληθινό άνθρωπο του Θεού, "- είπε ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Όσον αφορά την ερώτηση για τις πιθανότητες ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών για τις υφιστάμενες δογματικές ιδιαιτερότητες και διαφορές, ο Πάπας τόνισε ότι αυτή  είναι η δουλειά των θεολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...