Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Κυριακή Γ΄Λουκά-Έξω από τη Ναϊν

Αποτέλεσμα εικόνας για embrace painting

Ο Χριστός,περνώντας έξω από την πόλη Ναϊν,συνάντησε μια νεκρική πομπή.Ο γιος μιας χήρας είχε πεθάνει και οι κάτοικοι της πόλης ακολουθούσαν τη σωρό του στο μέρος όπου θα γινόταν η ταφή.Ο Χριστός σταμάτησε την πομπή,ακούμπησε τον νεαρό,τον διέταξε να σηκωθεί και αφού αυτός ζωντάνεψε,τον παρέδωσε στη μητέρα του.
Αυτό το θαύμα δείχνει μια σειρά από πράγματα.Δείχνει ότι ο Χριστός,ως Υιός και Λόγος του Θεού,πράγματι έχει εξουσία στη ζωή και στο θάνατο.Και ήρθε Αυτός ο ίδιος να σπάσει τα δεσμά του θανάτου.Και το έκανε αυτό με το θάνατο και την Ανάστασή Του.



Ακόμα, η ανάσταση του νεαρού,όπως η ανάσταση του Λαζάρου ή η θεραπεία του τυφλού έγιναν με τον ίδιο τρόπο.Ο Χριστός πήγε κοντά τους,τον έναν τον άγγιξε,τον άλλον τον φώναξε από κοντά,τον τρίτο τον θεράπευσε βάζοντας του πηλό στα μάτια,πηλό που ο ίδιος ο Χριστός έφτιαξε.Αυτά τα θαύματα θα μπορούσε να τα πραγματοποιήσει ο Χριστός από μακριά,φανερώνοντας έτσι τη δύναμή Του.Όμως ο Χριστός δεν ήλθε στον κόσμο για να δείξει τη δύναμη του Θεού.Ήλθε να δείξει τη φιλανθρωπία Του.Γι'αυτό,δεν στέλνει αντιπροσώπους,όπως στην Π.Διαθήκη,που οι ευεργεσίες του Θεού δίνονταν στους ανθρώπους μέσω των αγγέλων και των δικαίων ανθρώπων,αλλά έρχεται κοντά μας ο Ίδιος.
Ο Χριστός μας αναζητά,είναι κοντά μας,μας συμπονά,κλαίει μαζί μα στις δυστυχίες μας,χαίρεται στις χαρές μας.Είναι δίπλα μας και περιμένει να του ανοίξουμε την καρδιά μας,να τον δεχτούμε,να τον ακολουθήσουμε,να σωθούμε.Γι'αυτό ο Θεός έγινε άνθρωπος και γι'αυτό έδωσε το ίδιο Του το αίμα για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...