Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Νέα έκρηξη βόμβας στην Κων/πολη

Blast σε πληγές Κωνσταντινούπολη δέκα άτομα

interpressnews
Μια βόμβα συνδεδεμένη σε ένα μηχανάκι εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στη νοτιοδυτική Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη τραυματίζοντας 10 ανθρώπους, δήλωσε ο επαρχιακός κυβερνήτης. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Yenibosna, αρκετά χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης,το μεγαλύτερο  της χώρας . Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν κατεστραμμένα οχήματα, σπασμένα γυαλιά και σπασμένα παράθυρα στην κατοικημένη περιοχή. 


Ο Κυβερνήτης Vasip Σαχίν δήλωσε ότι όλοι οι τραυματίες ήταν άμαχοι και ότι οι έρευνες για το ποιος θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος είναι σε εξέλιξη. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη  της ευθύνης, την Πέμπτη. 

Κούρδοι, αριστεροί και μαχητές του  Ισλαμικού Κράτους έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία στο παρελθόν. 

Η τελευταία έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ήταν τον Ιούνιο, ένα μήνα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος για να ανατραπεί η κυβέρνηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν , όταν 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο. Για την επίθεση είχε κατηγορηθεί το Ισλαμικό Κράτος. 

Υπήρξαν και άλλες επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης σε γαμήλιο γλέντι κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ, τον Αύγουστο, όταν περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...