Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η πιο μικρή σε συμμετοχή υπαίθρια λειτουργία που έκανε ποτέ Πάπας στο εξωτερικό,στη Γεωργία

Ο Πάπας Francis γιορτάζει μια Θεία Λειτουργία στο γήπεδο στην Τιφλίδα της Γεωργίας, 1 Οκτωβρίου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Ο Πάπας Φραγκίσκος λειτούργησε  σε ένα σε μεγάλο βαθμό άδειο γήπεδο στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα, καθώς η πλειοψηφία των υψηλόβαθμων της  Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στη χώρα φέρεται να είχε ζητήσει από τους πιστούς να μην παραστούν στην εκδήλωση.
Ο ποντίφικας επισκέφθηκε τη Γεωργία, το Σάββατο, στο πλαίσιο μιας τριήμερης περιοδείας στην περιοχή του Καυκάσου.

Μόνο μερικές χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην υπαίθρια  λειτουργία  στο γήπεδο Meshki με χωρητικότητα 25.000.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εκδήλωση φιλοξένησε ένα από τα μικρότερα πλήθη ποτέ σε υπαίθρια παπική λειτουργία κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό.

Ο Πάπας Francis τελεί μια Θεία Λειτουργία στο γήπεδο Meshki στην Τιφλίδα της Γεωργίας, 1η Οκτωβρίου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)
"Όσο υπάρχουν δογματικές διαφορές μεταξύ των εκκλησιών μας οι, Ορθόδοξοι πιστοί δεν θα συμμετάσχουν στις προσευχές τους", δήλωσε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο στην ιστοσελίδα του, αναφορικά με τους καθολικούς.
Ένας γεωργιανός ιερέας σημειώθηκε να  λέει ότι η χαμηλή προσέλευση στην εκδήλωση ήταν και μια διαμαρτυρία ενάντια στην Καθολική προσπάθεια να προσηλυτίσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της τελετής, κάλεσε επίσης και για την ειρηνική "συνύπαρξη" στην ασταθή περιοχή.
Μετά από τη Γεωργία, ο Πάπας έφτασε στο γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει λιγότερους από 300 Καθολικούς στον,στη συντριπτική πλειοψηφία μουσουλμανικό,πληθυσμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...