Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τι κρύβεται στις λεπτομέρειες

Αποτέλεσμα εικόνας για devil hiding painting

Ψάξε να βρεις τον πραγματικό Σατανά,στον σχολαστικό σοφιστή και στον λεπτολόγο θεολόγο.Γιατί αυτοί είναι το αντίθετο της αλήθειας.

Σουφικό ρητό

Μυστικοί της Ανατολής,Γ.Υφαντής,εκδ.Πατάκη

2 σχόλια:

  1. Ο Γ. Υφαντής, ο άνθρωπος ο οποίος έκανε σύγκριση τον άγιο Πορφύριο με τον Φραγκίσκο της Ασίζης σε βιβλίο του, δεν νομίζω ότι πρέπει να αποτελεί πηγή συμπερασμάτων
    π. Βασίλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ευχή σου πάτερ!Το γνωμικό δεν είναι δικό του,τη μετάφραση έχει κάνει όπως και σε όλα τα άλλα που έχει στο συγκεκριμένο βιβλίο.Ό Γ.Υφαντής άλλωστε έχει γράψει και κάνει πολύ χειρότερα από αυτό.Άλλωστε δεν νομίζω να δηλώνει χριστιανός.Αν και έχει αδελφό παπά.Πάντως σε αυτό το βιβλίο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε σχέση με άλλες μεταφράσεις,ελληνικές και αγγλικές που έχω δει.

    Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πού αλλού έχω δει παρόμοια σύγκριση.Του Φραγκίσκου της Ασίζης με ορθόδοξους αγίους.Ίσως στην Ιδιωτική Οδό.Ίσως αλλού.Και πρέπει να υπάρχει και στην ΟΟΔΕ άρθρο που εξηγεί τις διαφορές του Φραγκίσκου με του ορθόδοξους Αγίους.Θα το ψάξω.Ευχαριστώ για την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...