Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Κύθηρα:Λιτανεία για την ανομβρία,ελευθερία σκέψης,ειρωνίες,ελιτισμός και ο κακός μας ο καιρός!

Αποτέλεσμα εικόνας για donald duck

Πραγματοποιήθηκε χθες λιτανεία στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα,στα Κύθηρα,μπας και βάλει το χέρι του ο Θεός και λήξει η ανομβρία που ξεκίνησε από πέρσι στο νησί.
Ο Μητροπολίτης επέμενε ιδιαίτερα να βρω τρόπο να πάω στα Μυρτίδια.Ξέρει ότι αποφεύγω ο,τιδήποτε μαζεύει πολύ κλήρο και λαό,δεν έχω και αυτοκίνητο,οπότε έψαξε και βρήκε τρόπο να είμαι κι εγώ εκεί.Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η επιμονή του να παραβρεθώ εκεί(ενδόμυχα κολακεύτηκα είναι η αλήθεια,το ψώνιο).Όταν ήρθε η ώρα της λιτανείας όμως όλα αποκαλύφθηκαν."Εσύ πάτερ,θα πάρεις την κάρα του Αγίου Θεοδώρου(τοπικός άγιος των Κυθήρων),που είναι βαριά(πρέπει να ζυγίζει πάνω από 8 κιλά μαζί με τη λειψανοθήκη) και αντέχεις",μου είπαν μεταβιβάζοντας την εντολή του Δεσπότη.Κι εγώ που νόμιζα ότι αναγνωρίστηκε η υψηλή μου πνευματικότητα...


Έγινε λοιπόν η λιτανεία(περίπου 1 1/2 ώρα κράτησε το περπάτημα).Πολύς κόσμος ήρθε,βρεθήκαμε και όλοι σχεδόν οι παπάδες των Κυθήρων,ωραία ήταν.Κάποιοι θεώρησαν "καθήκον" τους να ειρωνευτούν δημόσια τη λιτάνευση.Και μάλιστα σε ιστοσελίδα που θεωρούν ύψιστο καθήκον την υπεράσπιση του λόγου και της έκφρασης του καθενός.Που υπερασπίστηκε με σθένος το δικαίωμα στο γυμνισμό αλλά φυσικά δεν αναγνωρίζουν(κάποιοι από αυτούς) δικαίωμα στη θρησκευτική πίστη.Και φυσικά το μόνο κακό που βλέπουν στα Κύθηρα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την Εκκλησία.Για τα συμφέροντα που κάνουν κουμάντο στο νησί,την οικογενειοκρατία που υπάρχει παντού στα Κύθηρα και όλα τα σκατά που βλέπουμε όσοι ζούμε μόνιμα στο νησί,κουβέντα.Κάνει τζίζ εκεί.Μπορεί και να μας μαλώσει κανείς.Τέλος πάντων.Έχω ξαναγράψει για τους ψευτοπροοδευτικούς που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια όπου γίνεται κάποια προσπάθεια.

Άλλωστε ποιος να ασχοληθεί,ας πούμε, με μια φτωχή Αλβανίδα που τη χτύπησε με αμάξι παππούς που δε βλέπει στα δύο μέτρα αλλά τον άφηναν να οδηγεί γιατί είναι θείος του τάδε λεφτά;Μπανάλ πράγματα.Από την ανομβρία κουτσά στραβά θα γλιτώσουμε.Από τη δηθενιά μάλλον όχι.

ΥΓ1.Βασική αρχή της στρατηγικής είναι να ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις.Το λέω συνέχεια.Ε,ας το τηρούσα κιόλας.

ΥΓ2.Και φυσικά είχα διαφωνίες για τη λιτανεία,γιατί όπως γίνεται,δημιουργεί μια "μαγική" αντίληψη για την Εκκλησία.Και για κάποιους άλλους λόγους.

3 σχόλια:

  1. Δεν το είδα έτσι, σαν κράξιμο.
    Το είδα, πιο πολύ σαν ενα κείμενο που μεταφέρει μια ζωντανή εμπειρία στις πολλές και ποικίλες διαστάσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...