Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

21 από τα κορίτσια του Chibok απελευθερώθηκαν από τη Boko Haram

Αποτέλεσμα εικόνας για aisha yesufu
Είκοσι-ένα,από τις περισσότερες από 200,Νιγηριανοπούλες που απήχθησαν από ένα σχολείο στο Chibok από μαχητές της Boko Haram το 2014 απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με την προεδρία της Νιγηρίας.
Η απελευθέρωση έγινε μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Νιγηρίας και της Boko Haram με τη μεσολάβηση του Ερυθρού Σταυρού και της ελβετικής κυβέρνησης,δήλωσε  ένας εκπρόσωπος από την προεδρία της χώρας, την Πέμπτη.


"Επιβεβαιώνεται ότι 21 από τα κορίτσια που είχαν απαχθεί από το  Chibok έχουν ελευθερωθεί  και είναι υπό την επιτήρηση του τμήματος κρατικών υπηρεσιών," δήλωσε o προεδρικός  εκπρόσωπος Garba Σέχου. 

"Η απελευθέρωση των κοριτσιών ... είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της Boko Haram με τη  μεσολάβηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ελβετικής κυβέρνησης ", δήλωσε ο Σέχου.
«Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν."
Τα κορίτσια αντηλλάγησαν  για τέσσερις κρατούμενους της  Boko Haram στο Banki στη βορειοανατολική Νιγηρία,είπε το  πρακτορείο ειδήσεων AFP επικαλούμενο μια τοπική πηγή.
Η ταυτότητες των κοριτσιών δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί , είπε η αγωνίστρια  του Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας Aisha Yesufu.
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι ακόμα», είπε η Yesufu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...