Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη η Charlotte των ΗΠΑ εξαιτίας διαδηλώσεων

Μια επιχρίσματα γυναίκα του αίματος σε μια ασπίδα ΜΑΤ στο κέντρο της Charlotte, North Carolina, Σεπτέμβριος 21, 2016 (Φωτογραφία από AFP)
Τουλάχιστον 9 διαδηλωτές τραυματίστηκαν και 44 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας,λέει ο  επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Charlotte  Kerr Putney δήλωσε την Πέμπτη ότι 5 αξιωματικοί τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των βίαιων διαμαρτυριών.
Χιλιάδες οργισμένοι Αφροαμερικανοί πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης, την Τετάρτη για να καταγγείλουν την εκτέλεση από αστυνομικούς του Keith Lamont Scott, ενός μαύρου άνδρα που σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης.
Οι ειρηνικές διαδηλώσεις σύντομα κλιμακώθηκαν  σε μια βίαιη σύγκρουση μεταξύ οργισμένων διαδηλωτών και της αστυνομίας, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη της  Βόρειας Καρολίνα Pat McCrory να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο κυβερνήτης δήλωσε  ότι η κρατική Εθνική Φρουρά και η κρατική αστυνομία θα ενταχθούν στην αστυνομική δύναμη της πόλης  για τον έλεγχο των ταραχών.
Η κατάσταση έγινε πιο χαοτική, όταν ένας από τους διαδηλωτές πυροβολήθηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του σε ένα νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Charlotte Kerr Putney μιμείται κρατώντας ένα όπλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, Σεπτέμβριος 22, 2016 (Φωτογραφία από AFP)

Ο Putney δήλωσε την Πέμπτη ότι το βίντεο του πυροβολισμού του Scott δεν θα δημοσιευθεί και μόνο η οικογένειά του μπορεί να παρακολουθήσει πώς οι αστυνομικοί τον  πυροβόλησαν.
Προειδοποίησε ότι το βίντεο δεν θα παρέχει "οριστική οπτική απόδειξη" ότι ο Scott σημάδευε με  όπλο τους αστυνομικούς όταν τον πυροβόλησαν.
Ωστόσο, είπε υπήρχαν άλλα αποδεικτικά στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων που υποστηρίζουν την εκδοχή της αστυνομίας ότι ο Scott πυροβολήθηκε μόνο αφού αρνήθηκε να ρίξει το όπλο του.
Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν ο Scott κρατούσε όπλο ή βιβλίο στα χέρια του.

Διαδηλωτές τραγουδούν συνθήματα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα στη Charlotte, North Carolina, Σεπτέμβριος 21, 2016 (AFP φωτογραφία)

Η δήμαρχος της Charlotte Jennifer Roberts είχε πει στο CNN νωρίτερα ότι θα επανεξετάσει τα διαθέσιμα βίντεο από τις  κάμερες  σώματος και αυτοκινήτου του αστυνομικού που εμπλέκεται στους πυροβολισμούς.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Putney, ο αστυνόμος Brentley Vinson-που πυροβόλησε  τον Scott-δεν είχε κάμερα σώματος  κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.
Η Βόρεια Καρολίνα πρόσφατα ψήφισε ένα νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση βίντεο της αστυνομίας από κάμερες στο σώμα ή στο ταμπλό αυτοκινήτου με περιορισμένες εξαιρέσεις.
Ο θανάσιμος πυροβολισμός  του Scott συνέβη σε μια εποχή που το αντι-αστυνομικό συναίσθημα είναι ήδη υψηλό σε όλες τις ΗΠΑ οφείλεται στην αύξηση των αδικαιολόγητων δολοφονιών άοπλων Αφροαμερικανών κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...