Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Charlotte

protesters
Ο δήμαρχος της Charlotte,στη North Carolina, επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία για να εκφράσουν την οργή τους για  την δολοφονία από αστυνομικούς  της ενός Αφροαμερικάνου του οποίου η οικογένεια λέει ότι ήταν άοπλος όταν πυροβόλησε .
Η Δήμαρχος Jennifer Roberts επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας απο τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (0400 GMT Παρασκευή), καθώς οι διαδηλωτές και η αστυνομία στην πόλη Σάρλοτ συγκρούστηκαν για τρίτη βραδιά την Πέμπτη το βράδυ για να καταγγείλει τον πυροβολισμό  του Keith Lamont Scott από αστυνομικούς .


Αλλά οι διαδηλωτές παρέμειναν στους δρόμους και μετά τα μεσάνυχτα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η αστυνομία αργότερα δήλωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα οι διαμαρτυρίες είναι ειρηνικές.
Οι αστυνομικοί οπλισμένοι με τουφέκια έριξαν σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα σε αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν κλείσει έναν αυτοκινητόδρομο.
Ο Scott σκοτώθηκε από  αστυνομικούς την Τρίτη. Ο θάνατος του 43χρονου εξόργισε τους  ακτιβιστές της BlackLivesMatter, οδηγώντας σε διαμαρτυρίες και συγκρούσεις εκεί.
Διαδηλωτές σε πορεία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 22 Σεπτεμβρίου, 2016 στην Charlotte, North Carolina. (Φωτογραφία από AFP)
Οι διαδηλωτές βάδισαν επίσης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης κρατώντας  πλακάτ που έγρφαν "Σταματήστε να μας σκοτώνετε" και "Η αντίσταση είναι όμορφη." Πολλοί φώναζαν, "Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...