Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κένυα πιέζει για την απαγόρευση εμπορίου ελεφαντοστού και ελεφαντόδοντου

Kenya's ivory trade
Η Κένυα πρόκειται να πιέσει για την πλήρη απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντοστού στη Σύνοδο για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων Ειδών.


Ένας δασοφύλακας της Υπηρεσίας άγριας ζωής της Κένυας (KWS)  στέκεται μπροστά από τη πυρά  παράνομων αποθεμάτων χαυλιόδοντων ελέφαντα, ειδωλίων από ελεφαντόδοντο και κέρατα ρινόκερου. (Φωτογραφία από AFP)
Ο πληθυσμός των ελεφάντων κινδυνεύει να εξαφανιστεί, καθώς οι λαθροκυνηγοί τροφοδοτούν την ακόρεστη ζήτηση για ελεφαντόδοντο.Η Κένυα λέει ότι αν το πρόβλημα της εμπορίας ελεφαντόδοντου αγνοείται,οι αφρικάνικοι ελέφαντες μπορούν να οδηγηθούν στην εξαφάνιση.
Σύμφωνα με την υπηρεσία άγριας φύσης της Κένυας, τα έτη 2011-2013 είχαμε τα υψηλότερα επίπεδα της λαθροθηρίας, από τότε που εντάθηκε στη δεκαετία του 1980.
Ο πληθυσμός αφρικάνικων ελεφάντων έπεσε περίπου 30 τοις εκατό κατά τη περίοδο  2007 - 2014 και σήμερα μειώνεται περίπου οκτώ τοις εκατό ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...