Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση της Συρίας στην επιθετικότητα του Ισραήλ-Ένα αεροσκάφος και ένα μη επανδρωμένο καταρρίφθηκαν

Μια εικόνα που λαμβάνεται από την ισραηλινο-κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν στις 10 Σεπτεμβρίου, 2016 δείχνει καπνού αυξάνεται από το συριακό χωριό Jubata al-Khashab μετά την ισραηλινή αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας θέσεις του στρατού.  (Με AFP)
Ο συριακός στρατός λέει ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο και ένα  μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο εσωτερικό της Συρίας  μετά από μια ισραηλινή επίθεση εναντίον συριακών θέσεων του στρατού στο νότο, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας ανέφερε ότι ο συριακός στρατός  ανακοίνωσε  ότι το αεροσκάφος που εισέβαλε  εντοπίστηκε και στοχεύθηκε  από το σύστημα αεράμυνας της χώρας ενώ χτυπούσε συριακές στρατιωτικές θέσεις. Το πολεμικό αεροπλάνο, είπαν, καταρρίφθηκε στη δυτική Quneitra και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια περιοχή που ονομάζεται Sa'sa και βρίσκεται στον ύφαλο της Δαμασκού.
Λίγο μετά την δημοσίευση, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος του καταρρίφθηκε στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής στη Quneitra αλλά αστόχησαν.
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη είχαν επιτεθεί εναντίον δύο κανονιών του συριακού στρατού στο Γκολάν, όπου βρίσκεται η Quneitra, νωρίς την Τρίτη το πρωί.Ήταν η πέμπτη τέτοια επίθεση σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα.
Το Ισραήλ κατέλαβε τμήματα των Υψιπέδων του Γκολάν από τη Συρία το 1967 μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών και αργότερα τα προσάρτησε με μια κίνηση που δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...