Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ακροδεξιά εβραϊκή οργάνωση εναντίον Αρμένιων Χριστιανών

Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς εβραϊκής οργάνωσης συνελήφθη αφού διέκοψε την παράσταση Αρμενικής Εκκλησιαστικής χορωδίας στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τεχνών.
Ο Bentzi Gopstein και ένα άλλο μέλος της ριζοσπαστικής ακροδεξιάς οργάνωσης Lehava συνελήφθησαν την Πέμπτη το βράδυ,ανέφερε  η Times του Ισραήλ. Συνελήφθησαν μετά την άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις αστυνομικές εντολές.


Κατά τη διάρκεια της παράστασης από τη χορωδία της Αρμενικής Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν και σύμφωνα με πληροφορίες ούρλιαζαν«Δολοφόνοι Εβραίων!» Και «Πηγαίντε πίσω στη Συρία", ανέφερε η Haaretz.
Ο Wadie Abunassar, εκτελεστικός διευθυντής της Συνέλευσης των Καθολικών Επισκόπων στους Αγίους Τόπους, καταδίκασε την επίθεση.
Η Lehava αντιτίθεται αυστηρά στην εβραϊκή αφομοίωση, αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε προσωπικές ή επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων. Αντιτίθεται  στη χριστιανική παρουσία στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...