Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ετοιμάζοντας την κηδεία μιας χώρας...

Αποτέλεσμα εικόνας για funeral march
Όταν ο Διογένης είδε δυο γονείς να θυσιάζουν στους θεούς επειδή έκαναν αγόρι,τους είπε:"Και για το τι άνθρωπος θα γίνει δεν θα κάνετε θυσία;"
Το μέλλον της κάθε χώρας,του κάθε λαού φαίνεται από τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά του.Αν βάζω έναν αστερίσκο στο δημογραφικό πρόβλημα(στην ουσία είναι μια αυτοκτονική επιλογή των Ελλήνων δεκαετίες τώρα)είναι γιατί θεωρώ την ποιότητα ανώτερη της ποσότητας.Αν δηλαδή τα παιδιά μας μεγαλώσουν με τις αρχές που πρέπει τότε θα βρουν τη λύση όσο κι αν τα έχουμε σκατώσει εμείς,σε όσο μειονεκτική θέση κι αν τα βάλουμε.



Το κακό με τη χώρα μας είναι ότι εκτός από την ποσότητα των παιδιών χάνουμε και σε ποιότητα.Και αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο φταίνε τα παιδιά.Τουλάχιστον στις μικρές ηλικίες.Παίρνω το τελευταίο κρούσμα ενδοσχολικής παρενόχλησης που έγινε στα Γιάννενα(εδώ).Ένα αγοράκι πείραζε συνεχώς ένα κοριτσάκι για τα αυτιά του.Οι γονείς απευθύνθηκαν στον διευθυντή,ο οποίος αδιαφόρησε,τρέξανε σε ψυχολόγους,σε πλαστικό χειρούργο και τελικά αλλάξανε σχολείο.
Από πού να το πιάσεις το θέμα και για τι να πρωτοπείς.Για τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά μαθαίνοντας τα ότι "εσύ είσαι και άλλος κανένας",που τα μαθαίνουν ότι μπορούν να βασανίζουν άλλα παιδάκια,δηλαδή τα μαθαίνουν να μην έχουν κανένα σεβασμό στο συνάνθρωπο,για γονείς που ανάθεμα κι αν ασχολούνται πραγματικά με τα παιδιά τους.
Για μια κοινωνία που κρίνεσαι με βάση το φαίνεσθαι.Και μη μου πει κανείς ότι  ε,τα παιδιά το κάνουν αυτό.Γιατί ακριβώς τότε είναι που πρέπει να τους το κόψεις και να τους ξεκαθαρίσεις ότι είναι λάθος τέτοια αντιμετώπιση των πραγμάτων.Μετά είναι αργά.
Για την πλήρη αδιαφορία πολλών εκπαιδευτικών.Εντάξει,είναι δύσκολη η δουλειά να έχεις να κάνεις με τόσα πιτσιρίκια και με τους γονείς τους,ο μισθός δεν είναι και ο καλύτερος,το υπουργείο με τις οδηγίες του σε τρελαίνει αλλά,ρε γαμώτο,εκπαιδευτικός είσαι.Αν δεν μάθεις στα πιτσιρίκια  να είναι άνθρωποι πάνω απ'όλα τι να τα κάνω τα άλλα;Το σχολείο δεν μπορεί να είναι μόνο τόπος διακίνησης πληροφοριών.Πρέπει να είναι κάτι παραπάνω.Εντάξει ,έχω δει και στα Κύθηρα πράγματα και θάματα ειδικά από ντόπιους εκπαιδευτικούς που ονειρεύονται και πολιτικές καριέρες.Τι να πω.
Δυστυχώς νοσούμε ,σαν χώρα,όχι μόνο στον αριθμό των γεννήσεων αλλά και στο μεγάλωμα των παιδιών.Όλοι όσοι εμπλέκονται(οικογένεια,κράτος,εκπαιδευτικοί κλπ)κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγάλουμε ένα μάτσο κακομαθημένα,αποπροσανατολισμένα και απροσάρμοστα άτομα στην αυριανή κοινωνία,υπογράφοντας έτσι τη σίγουρη διάλυση και των τελευταίων πραγμάτων που έχουν μείνει όρθια.Αν έχει μείνει τίποτα μέχρι τότε.
Δυστυχώς,κάθε μέρα κάνουμε  τον λάκκο μας όλο και πιο βαθύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...