Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σταυρός και η επιλογή μας

Αποτέλεσμα εικόνας για cross

Ο Χριστός,ο Λόγος του Θεού,το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος,έγινε άνθρωπος,περπάτησε ανάμεσα στους ανθρώπους,δίδαξε,έφαγε μαζί μας ,βασανίστηκε για μας ,σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την σωτηρία μας.Και ο σταυρός έγινε σύμβολο για εμάς τους χριστιανούς,για να μας δείχνει ότι η πραγματική αγάπη φτάνει μέχρι τη θυσία.Να μας θυμίζει ότι ο Υιός του Θεού θυσιάστηκε για να μας σώσει.


Από εκεί και πέρα όμως ξεκινά η δική μας προσπάθεια.Χωρίς τη θέληση μας και τη προσπάθειά μας δεν μπορούμε να σωθούμε.Ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας και πρόθυμος να μας βοηθήσει αλλά πρέπει κι εμείς να διανύσουμε  από τη μεριά την απόσταση που μας αναλογεί.
Ο Χριστός ήρθε και δίδαξε κυρίως με το παράδειγμά Του.Μας θέλει ελεύθερους,ωραίους,χαρούμενους,να εκπέμπουμε αγάπη,να είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τους πιο αδύναμους να είμαστε πραγματικοί φίλοι ο ένας για τον άλλον.Αλλά πρέπει να το θέλουμε κι εμείς.Δε γίνονται με το ζόρι αυτά.Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον που επιμένει να περιχαρακώνεται στον εγωισμό,τη κακομοιριά,τη μοχθηρία του.Κανείς δεν μπορεί να μετατρέψει με το ζόρι κάποιον σε κάτι άλλο χωρίς αυτός να θέλει.
Ο Σταυρός είναι σύμβολο αγάπης,θυσίας αλλά και ελευθερίας.Όποιος θέλει να έρθει μαζί μου ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθήσει είπε ο Χριστός.Και αυτό περιμένει.Να θελήσουμε.Η επιλογή είναι δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...