Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αφγανιστάν,ποιος ελέγχει τι(χάρτης)

Αποτέλεσμα εικόνας για afghanistan

Δεδομένου ότι οι Ταλιμπάν ανατράπηκαν από την εξουσία μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το 2001, ο έλεγχος της ένοπλης ομάδας σε τμήματα του Αφγανιστάν έχει έντονες διακυμάνσεις.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Ειδικού Γενικού Επιθεωρητή για την ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν (sigar), η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση  του Αφγανιστάν έχει χάσει τον έλεγχο σχεδόν στο πέντε τοις εκατό του εδάφους της από τους Ταλιμπάν από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Η έκθεση αναφέρει ότι η περιοχή κάτω από τον"έλεγχο ή επιρροή" της αφγανικής κυβέρνησης  μειώθηκε στο 65,6 τοις εκατό μέχρι το τέλος του Μαΐου, από 70,5 τοις εκατό το προηγούμενο έτος, με βάση τα στοιχεία που παρέχονται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.


Αυτό ισοδυναμεί με απώλεια 19 από τις 400 περίπου περιοχές διακυβέρνησης της χώρας.
Ωστόσο, ο διοικητής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν,  Τζον Νίκολσον, είπε ότι η παρουσία των Ταλιμπάν είναι ως επί το πλείστον σε αγροτικές περιοχές.
Αφγανοί αξιωματούχοι, από την άλλη πλευρά, λένε ότι  μια ακριβής εικόνα για τις περιοχές που ελέγχονται δεν μπορεί να δοθεί καθώς η μάχη κατά των Ταλιμπάν και άλλων ενόπλων ομάδων είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Με βάση τις εκθέσεις που συγκεντρώθηκαν από το Al Jazeera από την τοπική αστυνομία,τις δυνάμεις ασφαλείας και των Ταλιμπάν, εδώ είναι μια συντηρητική εκτίμηση των περιοχών στο Αφγανιστάν που αμφισβητούνται, που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν, και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Αφγανιστάν πόλεμο χάρτη έλεγχο των Ταλιμπάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...