Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριακή προ της Υψώσεως

Αποτέλεσμα εικόνας για crucifix painting

"Με το Σταυρό του Χριστού πέθανε για εμένα ο κόσμος και εγώ για τον κόσμο",λέει ο απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτας επιστολή του.Πράγματι παράξενη αυτή η φράση.Τι να σημαίνει άραγε;Ότι οι χριστιανοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον κόσμο;Ότι ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κάτι νεκρό,χωρίς σημασία για τους χριστιανούς;Όχι βέβαια.


Ο Χριστός,όπως λέει προφητικά στο μυστικό μαθητή Του Νικόδημο στη σημερινή ευαγγελική περικοπή,με τη σταύρωσή Του ήρθε να σώσει τους ανθρώπους.Μας έδωσε ο Χριστός τη δύναμη,την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις αυτές που λυμαίνονται τον κόσμο.Να νικήσουμε την αμαρτία και τους πειρασμούς είτε  προέρχονται από μέσα μας είτε από εξωτερικούς παράγοντες.Όσο ο κάθε βαπτισμένος χριστιανός μένει ενωμένος με το σώμα του Χριστού,με την Εκκλησία,έχει τη δύναμη να αντισταθεί στις επιθέσεις του πονηρού.Γιατί ο Χριστός γι'αυτό υπέμεινε  τα φρικτά βασανιστήρια και τη σταύρωση.Για να δώσει τη δυνατότητα σε εμάς να απελευθερωθούμε από το ζυγό της αμαρτίας.Και γι'αυτό μόνο για ένα πράγμα επιτρέπεται να καυχιέται ένας χριστιανός:Για το σταυρικό θάνατο του Κυρίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...