Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η γιορτή των φανών στη Ν.Αφρική

Το ετήσιο Φεστιβάλ Φαναριών φώτισε για μια ακόμη φορά τον ουρανό της Νότιας Αφρικής. Η εκδήλωση που είναι η 14η της σειράς πραγματοποιήθηκε στην πόλη  Clanwilliam που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Cape Town.
Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ αφηγείται μια ιστορία ριζωμένη σε αυτόχθονες παραδόσεις. Η φετινή διοργάνωση απεικονίζει μια ιστορία που ανήκει στους Saan που αποτελούν μια αυτόχθονη φυλή της Νοτίου Αφρικής.


Το έργο ανεβαίνει από  διοργανωτές από τη Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου του  Κέιπ Τάουν και διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες, όπως το Θέατρο Magnet . Η ιδέα πίσω από το έργο είναι να αναδείξει ξανά λαογραφικές ιστορίες από ξεχασμένες γλώσσες.
Το φανάρι συμβολίζει την κοινή πεποίθηση ότι ιστορίες έπλεαν στον άνεμο και ακούστηκαν από τους ανθρώπους σε συγκεκριμένο τοπίο. Με αυτό το πνεύμα, χρησιμοποιήθηκαν μια ποικιλία φωτιστικών σωμάτων: από μικρές πυραμίδες ως την γιγαντιαία γάτα και ανθρώπινες φιγούρες ύψους 4 μέτρων. Στη πολύχρωμη γιορτή πολιτιστικής κληρονομιάς που παρακολούθησαν χιλιάδες, περιλαμβάνονται επίσης πυροτέχνημα, μουσική και δραματική αφήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...