Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο παππούς του Μπατούμι με το δέντρο ευχών


σοφός παππούς Βατούμ και επιθυμούν δέντρο του
Αυτή η εμβληματική φωτογραφία τραβήχτηκε στο Batumoba Φεστιβάλ στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Γεωργίας του Μπατούμι  και δείχνει ένα πολύ γνωστό ηλικιωμένος άνδρα ο οποίος, κατά κανόνα, βρίσκεται στην είσοδο ενός  από τα καταστήματα που κρατώντας ένα δέντρο ευχών στα χέρια του και χαμογελά σε κάθε περαστικό. Παρά τη φτώχεια και τις κακές συνθήκες, ο ίδιος συνεχίζει να χαμογελά και να λέει θερμά και θετικά λόγια στον καθένα. Κατά την παραμονή μας στο Μπατούμι, οι φίλοι μου και εγώ συχνά πηγαίναμε στο κοντινό κατάστημα για ψώνια, έτσι βλέπαμε αυτόν τον ευγενικό γέρο με το δέντρο ευχών του κάθε μέρα. Μια μέρα, όταν βγήκαμε από το μαγαζί, σταμάτησε μίια από τους φίλους μου, και μίλησε μαζί της για λίγο. Να τι μας είπε αργότερα: «Την τελευταία φορά που είδα αυτόν τον παππού ήταν απασχολημένος φτιάχνοντας το δέντρο ευχών  του. Τότε μου είπε να ευχηθώ κάτι, εκτός από χρήματα, επειδή τα πολλά χρήματα κάνουν τους ανθρώπους να χάσουν την ανθρωπιά τους. " 


Όπως αποδείχθηκε ο γέρος ζει σε ένα ταξί και χρειάζεται παπούτσια και ρούχα.Ευτυχώς πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν την προθυμία να βοηθήσουν αυτόν τον ευγενικό παππού.(Όπως αναφέρει μία από τις σελίδες του Facebook, όσοι θέλουν να τον βοηθήσουν μπορούν να πάνε στο κατάστημα  Nugeshi , όπου ο ηλικιωμένος συνήθως κάθεται, στις 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 και να φέρουν τα τρόφιμα, νερό και μερικά ζεστά ρούχα, αφού ο χειμώνας πλησιάζει.) Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αυτή η φωτογραφία θυμίζει σε πολλούς ανθρώπους τη φωτογραφία του διάσημου σκηνοθέτη Σεργκέι Parajanov όπου πηδάει στον αέρα από χαρά. 

Φωτογραφία του David Jakelidze 

geotv.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...