Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριακή μετά την Ύψωση-Η πίστη

Αποτέλεσμα εικόνας για faith

Τόσο ο απόστολος Παύλος στο αποστολικό ανάγνωσμα,όσο και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός στην ευαγγελική περικοπή,μας απευθύνουν σήμερα, Κυριακή μετά του Σταυρού,ένα κάλεσμα στη πίστη.
Η πίστη στο Χριστό υπερτερεί τη τήρησης του Νόμου λέει ο απόστολος Παύλος γιατί μόνο η αποδοχή του Νόμου υποβιβάζει τη σταυρική θυσία του Χριστού.Ο Χριστός όμως πάνω στο σταυρό Του νέκρωσε την αμαρτία κι έδωσε την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να δεχθεί τη χάρη Του.



Όποιος θέλει ας αρνηθεί τον εαυτό του,ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθήσει,είπε ο Χριστός.Να αρνηθούμε τον εαυτό μας,σημαίνει να πιστεύουμε πραγματικά στη πρόνοια του Θεού,να μην μας ενδιαφέρει,να μη μας αγχώνει η τακτοποίηση των αναγκών μας αλλά να τα εμπιστευόμαστε στο Θεό.Να αφήσουμε την καλοπέρασή μας για την αγάπη του Χριστού.Να μην έχουμε,με άλλα λόγια,κύριο στόχο την απόκτηση των υλικών αγαθών και να μην ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για τον εαυτό μας.
Αυτό όμως είναι δύσκολο εώς ακατόρθωτο να το πετύχει ο άνθρωπος μόνος του,γι'αυτό και ο Θεός παρέχει τη χάρη Του.Και όσο μεγαλύτερη η πίστη τόσο πλουσιότερη και η χάρη του Θεού.
Έτσι ο άνθρωπος με πίστη αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται και βρίσκει ψυχική ωφέλεια σε ό,τι κάνει.
Σύμβολο αυτής της πίστης είναι ο Σταυρός.Αυτός μας δίνει ελπίδα,δύναμη και κουράγιο.Ας έχουμε ο καθένας κατά νου το σταυρό του Κυρίου και ας εναποθέσουμε την ελπίδα μας στα χέρια του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...