Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ιστορική μέρα για τη Γεωργία:Επεστράφη το κτήμα όπου κατέφυγε η Γεωργιανή κυβέρνηση στη Γαλλία το 1921(Σοβιετική εισβολή)

Ιστορική ημέρα μετά από 25 χρόνια: Leuville Estate επιστρέφει στη Γεωργία
georgianjournal.ge
Το Leuville Estate επέστρεψε στη Γεωργία. Μετά από 25 χρόνια αναμονής, το σχετικό έγγραφο υπεγράφη χθες στο Leuville-sur-Orge,στη Γαλλία. 

37 χιλιόμετρα από το Παρίσι, η ιστορική περιοχή είναι έκτασης 45 000 τετραγωνικών μέτρων. Από τη γεωργιανή πλευρά, το έγγραφο υπεγράφη από τον Υπουργό  για θέματα Διασποράς, Gela Dumbadze και από την πλευρά της Γαλλίας - από τους απόγονους των μελών της γεωργιανής κυβέρνησης, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα το 1921, μετά από τη ρωσική εισβολή. 


geotv.ge

geotv.ge
Ο τότε πρόεδρος της κυβέρνησης, Noe Ζορντάνια, μέλη της κυβέρνησης και αρκετές γεωργιανές οικογένειες επιβιβάστηκαν στο πλοίο Ernest Renan και έπλευσαν στο Παρίσι, όπου ίδρυσαν το Σύλλογο Γεωργιανών στη Γαλλία. Οι 30 Γεωργιανοί μετανάστες αγόρασαν ένα κτήμα στην Leuville και εγκαταστάθηκαν εκεί, αλλά αναγκάστηκαν να ζουν σε κακές συνθήκες διαβίωσης - ζούσαν σε 15 διαμερίσματα μέσα στο κάστρο και μοιράζονταν ένα κοινό σαλόνι. Ωστόσο, ποτέ δεν έχασαν την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 
geotv.ge
Στη  τελετή παρέστησαν η Υπουργός Δικαιοσύνης της Γεωργίας Tea Tsulukiani, η Πρέσβης της Γεωργίας στη Γαλλία Ekaterine Siradze-Delone,ο απεσταλμένος της Γεωργίας στη Γαλλία, Gocha Javakhishvili και οι εκπρόσωποι του δήμου  Leuville-sur-Orge , καθώς και μέλη της γεωργιανής διασποράς. 
geotv.ge
Η διαδικασία μεταφοράς της περιοχής  Leuville στη Γεωργία διήρκεσε 25 χρόνια και διάφοροι άνθρωποι εργάστηκαν γι'αυτό μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Από το 2014, η ειδική επιτροπή άρχισε να εργάζεται πιο ενεργά:Έγιναν  10 συναντήσεις και στο τέλος, αυτό το ιστορικό έγγραφο υπεγράφη. 
geotv.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...