Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

120 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο Ισραήλ,ξεκίνησαν απεργία πείνας



Μια Παλαιστίνια γυναίκα παίρνει μέρος σε μια διαδήλωση έξω από τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη της Γάζας, στις 19 Σεπτεμβρίου, το 2016, για την υποστήριξη των Παλαιστινίων κρατουμένων σε απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές.  (Φωτογραφία από AFP)

Τουλάχιστον 120 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας επ' αόριστον για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τρεις συγκρατούμενούς που αρνούνται τη λήψη τροφίμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη κράτηση τους από το ισραηλινό καθεστώς.
Η παλαιστινιακή επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων , ανέφερε  σε μια δήλωση που δημοσίευσε την Τρίτη ότι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Μουχαμάντ και Μαχμούντ Balboul και τον Malek Al-Qadi.


Οι 120 κρατούμενοι απαίτησαν την απελευθέρωση των τριών και ένα τέλος στη λεγόμενη πολιτική διοικητικής κράτησης, η οποία είναι μια μορφή φυλάκισης χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγοριών που επιτρέπει στο Ισραήλ να φυλακίσει τους Παλαιστίνιους για διάστημα έως έξι μηνών.
Ο επικεφαλής της επιτροπής, Issa Qaraqe, είπε στο Πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας ότι οι συνθήκες υγείας των αδελφών Balboul και  του Qadi ήταν σε ραγδαία επιδείνωση.
"Υποφέρουν από πόνους στο στήθος, μυϊκές κράμπες, αυξημένη θερμοκρασία του σώματος και συχνή απώλεια συνείδησης», δήλωσε ο Qaraqe.
Ο Muhammad Balboul, 25 ετών, άρχισε να αρνείται τη λήψη φαγητού πριν από 78 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή του χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.Ο Μαχμούντ Balboul, 22 ετών, άρχισε επίσης απεργία πείνας τρεις ημέρες μετά τον αδελφό του.
Ο Malek Al-Qadi, ο οποίος είναι 19 ετών, είναι τώρα στην 67η ημέρα απεργίας πείνας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε «προσωρινά» να αναστείλει τη διοικητική κράτηση των τριών. Ωστόσο, οι κρατούμενοι δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν την άρνηση λήψης τροφής μέχρι να ανατραπούν μόνιμα οι  αυθαίρετες διαταγές φυλάκισης που έχουν εκδοθεί εναντίον τους.
Περισσότεροι από 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται σήμερα υπό κράτηση σε περίπου 17 ισραηλινές φυλακές, πολλοί από αυτούς αυθαίρετα.
Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν συνεχώς καταφύγει σε αορίστου  χρόνου απεργία πείνας, σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την οργή τους κατά της παράνομης και άδικης διοικητικής κράτησης.
Πέρυσι, το ισραηλινό καθεστώς ψήφισε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που επιτρέπει την αναγκαστική σίτιση των κρατουμένων απεργών πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...