Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Rodrigo "Ο Τιμωρός" Duterte(πρόεδρος των Φιλιππίνων):Άχρηστος ο ΟΗΕ

Οι Φιλιππίνες «Πρόεδρος Rodrigo R. Duterte (Φωτογραφία από AFP)
Ο Πρόεδρος Rodrigo Duterte των Φιλιππίνων επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) επειδή τον κάλεσαν να σταματήσει το κύμα φόνων που αποδίδονται στον πόλεμο του ενάντια στα ναρκωτικά.
"Ίσως θα πρέπει να αποφασίσουμε να αποχωρήσουμε από τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο Duterte την Κυριακή μετά από μια δήλωση του ΟΗΕ  που προτρέπει τη Μανίλα να θέσει τέλος στις υποτιθέμενες εξωδικαστικές δολοφονίες ατόμων που συνδέονται με τα παράνομα ναρκωτικά.


Ο Duterte, ανέφερε ότι η δήλωση των Ηνωμένων Εθνών, που βγήκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν ενάντια στο πρωτόκολλο.
Στη δήλωση,οι ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ Agnes Callamard και Dainius Puras κάλεσαν την κυβέρνηση των Φιλιππίνων να σταματήσει τις υποτιθέμενες εξωδικαστικές εκτελέσεις και τις δολοφονίες οι οποίες είπαν  ότι κλιμακώθηκαν από όταν ο Duterte κέρδισε την προεδρία στις 9 Μαΐου.
Ο Duterte την Παρασκευή αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση ή οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εμπλακεί σε αυτές τις δολοφονίες.
Ο υποδαυλιστής πρόεδρος , ο οποίος έχει το παρατσούκλι από τα μέσα ενημέρωσης ως "Ο Τιμωρός", είναι γνωστός για τις ανορθόδοξες μεθόδους και την υποστήριξή του στη θανατική ποινή.
Ήταν ο επί μακρόν δήμαρχος  της πιο επικίνδυνης πόλης της χώρας, Davao City, όπου εξάλειψε σε μεγάλο βαθμό τις εγκληματικές δραστηριότητες.
Ο 71-year-old δικηγόρος και πολιτικός είπε πως αν ο ΟΗΕ επέστρεφε τα χρήματα που η χώρα του έχει καταβάλει στο σώμα κατά τη διάρκεια των ετών,η Μανίλα θα εξετάσει την έξοδο από την διεθνή οργάνωση. Είπε ότι οι Φιλιππίνες θα δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση στον ΟΗΕ με τη βοήθεια της Κίνας και της Αφρικής.
Στην ομιλία του την Κυριακή, περιέγραψε τον ΟΗΕ ως «άχρηστη οργάνωση που έχει αποτύχει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και αντί αυτού " ανησυχεί για τα οστά των εγκληματιών που συσσωρεύονται. "
Στη συνέχεια επέκρινε τον ΟΗΕ ότι δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση της πείνας και της τρομοκρατίας και δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτα για τη Συρία και το Ιράκ.
"Δεν θέλω να προσβάλω ... τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, αν μπορείτε να πείτε ένα κακό πράγμα για μένα, μπορώ να πω 10 (για σας). Σας λέω, είστε άχρηστοι. Διότι, αν είστε πραγματικά πιστοί στην αποστολή  σας, θα μπορούσατε να έχετε σταματήσει όλους αυτούς τους πολέμους και  τις δολοφονίες », είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...