Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Οι Πεσμεργκά απελευθέρωσαν πέντε ακόμα χωριά στη Μοσούλη

Αυτή η φωτογραφία που παρέχονται από κουρδική γλώσσα Rudaw τηλεοπτικό δίκτυο παρουσιάζει κουρδικές δυνάμεις Peshmerga κατά τη διάρκεια μιας αντι-Daesh στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Khazar, στο βόρειο Ιράκ, στις 14 Αυγούστου του 2016.
Οι ιρακινές κουρδικές δυνάμεις των Peshmerga έχουν απελευθερώσει πέντε χωριά κοντά στη Μοσούλη από takfiri μαχητές του Daesh , καθώς οι άντρες του στρατού και οι μαχητές των συμμαχικών δυνάμεων μάχονται για να διώξουν τους τρομοκράτες  από την υπό κατάληψη βόρεια πλευρά της πόλης.
Οι Peshmerga ξεκίνησαν μια επιχείρηση στην περιοχή Khazar ανατολικά της Μοσούλης σε τοπική ώρα περίπου 5.30 π.μ. (0230 GMT) την Κυριακή, και κατάφεραν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο στα χωριά του Tal Χαμίντ, Qarqasha, Abzakh και Dasht Takh μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με  μαχητές του Daesh ,μετέδωσε του  κουρδόφωνο  τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw.


Το ρεπορτάζ  προσθέτει ότι δύο οχήματα εξοπλισμένα με εκρηκτικά είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Δεν ανέφερε ωστόσο ακριβείς  απώλειες στις τάξεις των Daesh Takfiris και στις κουρδικές δυνάμεις.
Κουρδική πηγές, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι οι  Peshmerga είναι έτοιμοι να ανακτήσουν τουλάχιστον 11 χωριά από το Daesh κατά τη διάρκεια της επίθεσης  της Κυριακής.
Έχοντας υποστεί σοβαρά πλήγματα στο πεδίο μάχης κοντά στη Μοσούλη, οι τρομοκράτες του Daesh  έχουν εντείνει τις πράξεις τρόμου εναντίον αμάχων και των δυνάμεων ασφαλείας εκεί.
Σε μια άλλη εξέλιξη, το Σάββατο, τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν  ότι ο Amir Wasiq, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας στην επαρχία Νινευή, είπε ότι μαχητές του  Daesh εκτέλεσαν 60 πρώην αξιωματικούς για συνεργασία με τις ιρακινές μυστικές υπηρεσίες σε μια περιοχή νότια της Μοσούλης.
Η Μοσούλη έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών takfiri τον Ιούνιο του 2014, όταν αυτοί εξαπέλυσαν επίθεση στο Ιράκ.
Ο Hisham al-Hashimi, σύμβουλος στην κυβέρνηση της Βαγδάτης για την εκστρατεία εναντίον του Daesh , ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια μεγάλης κλίμακας επίθεση για την απελευθέρωση της Μοσούλης έχει σχεδιαστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Khalid al-Obeidi δήλωσε ότι  υψηλόβαθμοι διοικητές του  Daesh  και οι οικογένειές τους είχαν πουλήσει τα υπάρχοντά τους και έφυγαν από τη Μοσούλη καθώς οι ιρακινές δυνάμεις κυκλώνουν την  πόλη.
Ο ιρακινός στρατός και μαχητές από τις Λαϊκές Μονάδες Κινητοποίησης έχουν εμπλακεί σε κοινές επιχειρήσεις για να ξαναπάρουν τις υπό κατοχή  περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...