Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Η Χεζμπολάχ γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από τη νίκη επί του Ισραήλ

Seyyed Χασάν Νασράλα, ο γενικός γραμματέας του λιβανικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ κάνει ένα τηλεοπτικό διάγγελμά του για την 10η επέτειο της νίκης του Λιβάνου κατά του Ισραήλ στην 33-ημέρα του πολέμου το 2006.
Ο Seyyed Χασάν Νασράλα, ο γενικός γραμματέας του λιβανικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ, χαιρέτισε ως νίκη το ιστορικό επίτευγμα του Λιβάνου στον ισραηλινό πόλεμο του 2006. 
Ο Νασράλα έκανε τα σχόλια το Σάββάτο κατά τη διάρκεια ενός  τηλεοπτικού μηνύματος με την ευκαιρία της 10ης επετείου της νίκης του Λιβάνου κατά του Ισραήλ στον πόλεμο των 33 ημερών.


Είπε ότι ο κύριος στόχος της ισραηλινής επίθεσης το 2006 ήταν να συντρίψει την αντίσταση στη Μέση Ανατολή.
Ο ηγέτης του αντιστασιακού κινήματος πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ μπήκε στον πόλεμο με το Ισραήλ για να διασφαλίσει τις ίδιες τις αρχές της αντίστασης.
Είπε ότι ο ισραηλινός στρατός κλονίστηκε μετά τον πόλεμο του 2006 και άρχισε να καταρρέει.
Ο Nasrallah πρόσθεσε ότι οι στρατηγοί στον ισραηλινό στρατό άρχισαν μετά τον πόλεμο να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για διάφορα λάθη.
«Ήταν ένας σεισμός που συγκλόνισε τον ισραηλινό στρατό", δήλωσε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος δημιούργησε μια κρίση εμπιστοσύνης στο ισραηλινό στρατιωτικό κατεστημένο.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι ο πόλεμος του 2006 προκάλεσε επίσης τους Ισραηλινούς πολιτικούς να αμφιβάλλουν για τις δυνατότητες του ισραηλινού στρατού, χάνοντας την εμπιστοσύνη στις δηλώσεις των Ισραηλινών στρατηγών και διοικητών για τη δύναμη του στρατού.
Ο πόλεμος,είπε ο Νασράλα , έκανε το ισραηλινό καθεστώς να αναγνωρίσει τις πραγματικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ και πώς το κίνημα αντίστασης μπορεί να στοχεύσει το σύνολο των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.
Είπε ότι μετά τον πόλεμο του Ιουλίου όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται σχετικά με την ίδια την ύπαρξη του καθεστώτος του Τελ Αβίβ.
"Πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου, το Ισραήλ βρισκόταν σε εντελώς διαφορετική κατάσταση", δήλωσε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα του πολέμου και η ήττα του Ισραήλ από τη  Χεζμπολάχ αλλάξαν σχεδόν όλους τους υπολογισμούς σχετικά με την ύπαρξη του Ισραήλ.
«Το Ισραήλ χτυπήθηκε στην ψυχή του και την αποφασιστικότητά του», δήλωσε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι η ήττα του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο το 2006 έκανε τους Ισραηλινούς να διστάσουν πριν ανακοινώσουν τους στόχους τους στον  πόλεμο με τους Παλαιστινίους στη Γάζα το 2008.
Το Ισραήλ κήρυξε  πόλεμο στο Λίβανο στις 12 Ιουλίου του 2006, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των επιθέσεων από τη Χεζμπολάχ στις δυνάμεις του κατά μήκος των συνόρων. Ο πόλεμος έληξε επίσημα στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν το Τελ Αβίβ ήρε το ναυτικό αποκλεισμό του Λιβάνου.Περισσότεροι από χίλιοι Λιβανέζοι σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ. Οι αναφορές λένε πως  τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άμαχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...