Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ενισχύει τις δυνάμεις της η Κίνα στη Νότια Θάλασσα

Κινέζικα πλοία βυθοκόρησης είναι υποτίθεται δει στα ύδατα γύρω από Mischief Reef στις επίδικες Spratly Νήσων, στη φωτογραφία της Νότιας Κίνας Sea.file


Πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι η Κίνα ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στις επίμαχες Νήσους Spratly , στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) - Οι φωτογραφίες που συλλέγονται και μελετώνται από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών έδειξαν ότι η Κίνα κατασκευάζει ενισχυμένα υπόστεγα αεροσκαφών στο Fiery Cross, Subi και Mischief Reefs, που είναι τμήματα των επίμαχων νησιών, μεταδίδει η  ημερήσια εφημερίδα New York Times.



"Αυτά [τα υπόστεγα] είναι πολύ παχύτερα από ό, τι θα έφτιαχνε κανείς  για οποιοδήποτε πολιτικό σκοπό. Είναι ενισχυμένα για να αντέξουν μια επίθεση,"είπε ο Gregory Poling, διευθυντής  του κέντρου Asia Maritime Transparency Initiative στη New York Times.
Τέτοια υπόστεγα μπορούν να φιλοξενήσουν οποιοδήποτε κινεζικό μαχητικό και ακόμη και μερικούς τύπους βομβαρδιστικών.
Οι εδαφικές διεκδικήσεις του Πεκίνου στις Νήσους Spratly , τα οποία πιστεύεται ότι είναι πλούσια σε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έρχονται σε αντίθεση με εκείνες των Φιλιππίνων, της Ταϊβάν, της Μαλαισίας, του Μπρουνέι και του Βιετνάμ.
Στις 12 Ιουλίου,το διορισμένο από τον  ΟΗΕ διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε βάση για τον ισχυρισμό του Πεκίνου σε εκτεταμένες περιοχές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, αφού οι Φιλιππίνες κατέθεσαν μήνυση τον Ιανουάριο του 2013, κατηγορώντας το Πεκίνο για παραβίαση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της Θάλασσας με τις ενέργειές  του στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...