Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αυτό έλειπε από την Αγία Πελαγία!Λίγη παραπάνω ακτινοβολία!


Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή αλλιώς σταθμοί βάσης εξασφαλίζουν την επικοινωνία μεταξύ των κινητών τηλεφώνων και εκπέμπουν συνεχώς ασύρματη ακτινοβολία υψηλών συχνοτήτων 900-2.100 ΜHz.
Η ανάγκη των εταιριών να πετύχουν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορά δεδομένων (ήχου, εικόνας, βίντεο, ίντερνετ) από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των κεραιών, πολλές από τις οποίες λειτουργούν παράνομα.
Οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».


Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμούβλάβες στα νευρικά κύτταρα[ii] και αύξηση του οξειδωτικού στρες[iii].
«Στην ερώτηση αν υπάρχει αποδεδειγμένα πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι.Στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο να είχε εγκριθεί ένα νέο φάρμακο αν υπήρχε αντίστοιχη αβεβαιότητα για την βλαπτικότητα του» Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick, 2 φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής [xvii]
Τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού:
  • στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μ.(Wolf [iv])
  • στη Γερμανία: περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνιση τους (8 χρόνια νωρίτερα) για αυτούς διέμεναν σε απόσταση 400 μ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας για 10 χρόνια[v]
  • στην Ισπανία : αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα σε απόσταση 300 μ. (Santini [vi],[vii])
  • στην Ολλανδία: αύξηση πονοκεφάλων, πόνου και ναυτίας[viii]
  • στην Ισπανία: σημαντικότερες επιδράσεις η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, η δυσκολία συγκέντρωσης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα (Oberfeld [ix])
  • Στη Βραζιλία: το 80% των θανάτων από καρκίνο στο Belo Horizonte καταγράφηκε σε απόσταση 500 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Dode)
«Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος που επηρεάζεται» Blake Levit, συγγραφέας του βιβλίου “Electromagnetic Fields, A Consumer’s Guide to the Issues and How to Protect Ourselves”.
http://www.home-biology.gr


Τα παραπάνω στοιχεία είναι εύκολο να τα βρει κανείς με ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο.Και οφείλει να το κάνει όταν του γίνεται πρόταση από κάποια εταιρεία να εγκαταστήσει κεραία σε οίκημα ή έκταση που του ανήκει και βρίσκεται κοντά ή μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Ας μη γελιόμαστε.Γνωρίζουμε όλοι ότι οι εταιρείες αυτές πληρώνουν αδρά και ότι σε εποχές σαν αυτή που διανύουμε το δέλεαρ γίνεται μεγαλύτερο.Και πραγματικά,ομολογώ ότι δείχνω κατανόηση όταν κάποιος μεσαίου και κάτω εισοδήματος προσπαθεί με ημινόμιμα ή ημιπαράνομα μέσα να γλιτώσει φόρους,υποχρεώσεις κλπ,έστω κι αν γνωρίζω ότι μέρος από αυτά που θα γλιτώσει θα μετακυλιστεί και πάνω μου.
Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να δείξω ούτε κατανόηση ούτε και συμπάθεια σε κάποιον που προσπαθεί να κερδίσει χρήματα εις βάρος της υγείας όλων των άλλων.Και μάλιστα όταν οι "άλλοι" είναι άνθρωποι που συναντά καθημερινά στο δρόμο.Πραγματικά το ευαγγελικό "ή με το Θεό ή με τον Μαμμωνά" και η ταύτιση του χρήματος με τον Διάβολο σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ.
Το χρήμα όμως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για να επιφέρεις,ουσιαστικά εσύ που το κυνηγάς τόσο πολύ,ασθένειες στους συνανθρώπους σου.Και η δύναμη που δίνει το χρήμα δεν μπορεί να μετατρέπεται σε όπλο ασυδοσίας.
Φυσικά φέρουμε ευθύνη όλοι μας.Οι φορείς της,όποιας,εξουσίας που βγάζουν την ουρά τους απ'έξω.Η ίδια η κοινότητα η οποία περιορίζεται σε κατ'ιδίαν συζητήσεις(κοινώς "θάψιμο") και δεν αντιδρά ως σύνολο είτε φοβούμενη είτε σκεπτόμενη άλλα μικροσυμφέροντα.Αλλά ποιο είναι μεγαλύτερο συμφέρον από την υγεία,σωματική και ψυχική;Τι σπουδαιότερο από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε;
Έρχεται η ώρα που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει κατά συνείδηση.Μετά από αυτό δεν υπάρχει κανείς στον οποίο να μπορεί να ρίξει την ευθύνη για τα αποτελέσματα,είτε σε αυτή τη ζωή είτε στην επόμενη(ε,παπάς είμαι,δε θα έλεγα κάτι και για τη μετά θάνατον ζωή;)Ναι,όλα αυτά συμβαίνουν στο όμορφο χωριό μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...