Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ή θα αποχωρήσουν οι Τούρκοι ή θα τους διώξουμε!

Ο τουρκικός στρατός δεξαμενές πάρει θέση κοντά σύνορα με τη Συρία
sputniknews.com
Το Κουρδικό Κόμμα  Δημοκρατικής Ένωσης απαίτησε την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από τη Συρία αφού η  Άγκυρα ξεκίνησε μια επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης Jarablus από το Daesh.

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) - Το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) απαιτεί από τη Τουρκία να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της από το έδαφος της Συρίας,είπε  ένας εκπρόσωπος του PYD στη Γαλλία, ο Khaled Isa, στο Sputnik την Τετάρτη.



Νωρίτερα την ίδια μέρα, τουρκικά τεθωρακισμένα εισήλθαν στη Συρία , στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την απελευθέρωση της συνοριακής πόλης Jarablus από μαχητές.

"Η Τουρκία προσπαθεί να μετατρέψει την έμμεση κατοχή της Συρίας σε μια άμεση," είπε ο Isa. "Απαιτούμε η Τουρκία να αποσυρθεί αμέσως από το έδαφος της Συρίας,να σταματήσει την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, διαφορετικά θα τους αναγκάσουμε να φύγουν από την περιοχή μας."


Η Άγκυρα ανακοίνωσε νωρίς την Τετάρτη ότι οι τουρκικές δυνάμεις, ενισχυμένες από τον υπό την  ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό αεροσκαφών, είχε αρχίσει μια στρατιωτική επιχείρηση που ονομάστηκε "Ασπίδα του Ευφράτη" για να ελευθερώσει  την συριακή συνοριακή πόλη Jarablus από μαχητές του Daesh .
Η επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας έχει ως στόχο  να σταματήσει τις απειλές που προέρχονται από το Daesh και τους Κούρδους μαχητές δήλωσε, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Η Άγκυρα θεωρεί το PYD μια θυγατρική της μαχητικής οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ)που θεωρείται  παράνομο στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...