Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Παραβίαση κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Κούρδων και Συρίας

Αυτή η φωτογραφία αρχείου, που στις 30 Απριλίου, το 2016, δείχνει Jowan Ιμπραήμ (C), ο κυβερνήτης της κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική πόλη της Συρίας του Καμισλί.  (Φωτογραφία από AFP)
presstv.com
Κουρδικές δυνάμεις της συριακής πόλης Hasakah παραβίασαν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που είχε συμφωνηθεί με τις δυνάμεις του συριακού στρατού  ώρες νωρίτερα.

Οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή του Nashwa στη νοτιοανατολική Hasakah νωρίς τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Syria Now, οι Κούρδοι μαχητές έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικά κτίρια στη Hasakah τη Δευτέρα.

Οι αναφορές  λένε επίσης  λοτι οι δυνάμεις  είχαν νωρίτερα αναλάβει τον  έλεγχο της γειτονιάς Ghwairan στη βορειοανατολική συριακή πόλη.



Ο συριακός στρατός και οι λαϊκές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές για να ματαιώσουν τις πράξεις σαμποτάζ στην Nashwa και Ghwairan από την Κυριακή.

Αν και οι Κούρδοι και ο συριακός στρατός μάχονται την τρομοκρατική ομάδα takfiri Daesh, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ τους την Τετάρτη.

Οι συριακές δυνάμεις και οι Κούρδοι μαχητές συμφώνησαν μετά από  ρωσική διαμεσολάβηση κατάπαυση του πυρός στη Hasakah την Κυριακή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...