Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αυτονομιστές πίσω από τις εκρήξεις στη Ταϊλάνδη;

Ταϊλάνδη εκρήξεις: Περισσότερες εκρήξεις στοχεύουν τουριστικές πόλεις
interpressnews.ge

Μια σειρά συντονισμένων εκρήξεων σε όλη την Ταϊλάνδη είχε στόχο τουριστικές πόλεις αφήνοντας τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, με τις αναφορές για περισσότερες εκρήξεις. Στο δημοφιλές θέρετρο του Hua Hin τέσσερις βόμβες εξερράγησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης το νησί του Πουκέτ, την Παρασκευή. 



Καμία ομάδα δεν έχει πει ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις, αλλά οι υποψίες είναι πιθανό να πέσουν στους(μουσουλμάνους) αυτονομιστές αντάρτες. Η χρονική στιγμή είναι ευαίσθητη καθώς Ταϊλανδοί γιορτάζουν ένα μακρύ Σαββατοκύριακο για τα γενέθλια της βασίλισσας. Η αστυνομία την Παρασκευή απέκλεισε  τη διεθνή τρομοκρατία και δήλωσε ότι οποιεσδήποτε συνδέσεις με τη νότια εξέγερση ήταν ασαφείς.Ο Jonathan Head του BBC στην Μπανγκόκ λέει ότι αν αποδειχθεί ότι οι αντάρτες βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις αυτές θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή της τακτικής μετά από μια 12ετη σύγκρουση που έχει σκοτώσει περισσότερους από 6.000 ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν στόχευσε τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...