Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Ιράν και Ρωσία σε πλήρη συνεργασία για τη Μ.Ανατολή

Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ (R) και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ανταποκρίνονται στην Τεχεράνη στις 15 Αυγούστου, 2016. © Mehr Πρακτορείο Ειδήσεων
Το Ιράν και η Ρωσία αντάλλαξαν απόψεις για κορυφαία ζητήματα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο που πλήττει τη Συρία.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στην Τεχεράνη τη Δευτέρα.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,οι Zarif και Μπογκντάνοφ τόνισαν τη σημασία της στενότερης διαβούλευσης μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας σχετικά με τους τρόπους για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.
Ο Μπογκντάνοφ, ο οποίος διατελεί επίσης ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μέση Ανατολή, είναι στην Τεχεράνη για να πραγματοποιήσει συνομιλίες με ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους. Νωρίτερα τη Δευτέρα, συναντήθηκε με τον Ιρανό Υφυπουργό Εξωτερικών για αραβικές και αφρικανικές υποθέσεις Hossein Jaberi Ansari.
Το Ιράν και η Ρωσία είναι οι κύριοι σύμμαχοι της Συρίας και έχουν βοηθήσει την κυβέρνηση της Δαμασκού στον αγώνα της ενάντια στις υποστηριζόμενες από ξένες δυνάμεις τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των takfiri τρομοκρατών του Daesh.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 2015, η Ρωσία  διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Daesh και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης.
Το Ιράν παρέχει επίσης  συμβουλευτική στρατιωτική βοήθεια προς τη συριακή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...