Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Επίθεση σε Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ

Καμπούλ επιδρομή: Επτά μαθητές μεταξύ 13 νεκροί στο πανεπιστήμιο επίθεση
interpressnews.ge
Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά σπουδαστές , έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση από ενόπλους στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ,λέει η αστυνομία. 

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, δύο εισβολείς επίσης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας σχεδόν 10 ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης με μια έκρηξη την Τετάρτη το βράδυ. 




Οι μαθητές και το προσωπικό ήταν παγιδευμένοι μέσα στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία ανακοίνωσε η αστυνομία πως τερματίστηκε. 

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της  επίθεσης. 

Στα θύματα περιλαμβάνονται επίσης τρεις αστυνομικοί και τρεις φύλακες. Τριάντα πέντε μαθητές και εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και περίπου 750 φοιτητές και το προσωπικό διασώθηκαν, είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ Αμπντούλ Ραχμάν Rahimi στο BBC. 

Η αστυνομία είχε περιγράψει την επίθεση, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 19:00 τοπική ώρα (14:30 GMT), ως "περίπλοκη". Ειδικές δυνάμεις ήταν στη σκηνή μαζί με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους. 

Ένας από τους παγιδευμένους μέσα στο πανεπιστήμιο για αρκετές ώρες ήταν ο Massoud Hossaini, ένας βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ, ο οποίος έγραψε την εμπειρία του και παρακάλεσε για βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...