Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Για πρώτη φορά γυναίκα σημαιοφόρος στην ολυμπιακή ομάδα του Ιράν

Οι Ισλαμικές παραδόσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές με τις γυναίκες στον Αραβικό κόσμο(σημείωση:φυσικά το Ιράν δεν έχει καμία σχέση με τον Αραβικό κόσμο). Έτσι, σε διάφορες χώρες απαγορεύεται όχι μόνο να παίρνουν μέρος σε "αντρικά" αθλήματα, αλλά ακόμα και να τα παρακολουθούν.


Το Ιράν φαίνεται πως έσπασε την αρνητική παράδοση και για πρώτη φορά στην ιστορία, έδωσε τη σημαία στην τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων σε γυναίκα.
Η Ζαχρά Νεμάτι πάνω στο αναπηρικό της καροτσάκι κράτησε περήφανα τη σημαία της χώρας, έχοντας στο πλευρό τους συναθλητές της. Η 31άχρονη κοπέλα, είχε ένα σοβαρό ατύχημα πριν από πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη.
Όντας αθλήτρια στο Τάε Κβον Ντο δεν θέλησε να παρατήσει τα όνειρα της και επέλεξε το άθλημα της σκοποβολής. Μπορεί να μην την δούμε στους αγώνες του Αυγούστου, όμως θα δώσει κανονικά το "παρών" τον Σεπτέμβριο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...