Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Τι φοβόμαστε;


Μιλάω με διάφορους φίλους και γνωστούς,που έχουν σχέση με την Εκκλησία,έστω και λίγη,θεωρούν τους εαυτούς τους πιστούς,διαβάζω και σχόλια ή αναρτήσεις σε σελίδες του "Ορθόδοξου Χριστιανικού χώρου"(ας το πούμε έτσι) και τρελαίνομαι.

Και να η ανησυχία για τις ταυτότητες,να ο φόβος για τις πρόσφατες επιθέσεις,για τους ισλαμιστές,τον ΣΥΡΙΖΑ,τις επιστημονικές ανακαλύψες,τον καιρό,τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Γενικά οι αυτοαποκαλούμενοι πιστοί(το να λέω ότι είμαι πιστός δεν σημαίνει ότι είμαι κιόλας),φοβούνται(ή ανησυχούν για) σχεδόν τα πάντα!

Κι εγώ απαντώ συνολικά:
ΡΕ ΣΕΙΣ,ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;;;


Τι φοβάστε;Ας κάνουν ό,τι θέλουν.Ό,τι τους κατέβει.Ε,και;Ιστορία ξέρετε;2016 χρόνια είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!Ένα καρφί που όσο το χτυπάνε τόσο πιο βαθιά ριζώνει.Η Αυτοκρατορία που είχε σαν επίσημη θρησκεία τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό άντεξε πάνω από χίλια χρόνια.Και,μέσω άλλων μορφών,ακόμα υπάρχει.Κάντε ένα κόπο να δείτε πόσες ιδεολογίες και πολιτικές κατέρρευσαν όλα αυτά τα χρόνια.Και μιλάμε για ιδεολογίες και πολιτικές που φάνηκαν ότι θα κυριεύσουν όλον τον κόσμο.Κι όμως η Θ.Λειτουργία του Χρυσοστόμου και του Μ.Βασιλείου τελείται ακόμα ίδια όπως τότε.Ή αν θέλετε και του Ιακώβου του Αδελφόθεου.
Δείτε τι αγίους,τι μάρτυρες και τι αγωνιστές έβγαλε αυτή η πνευματική παράδοση που ακολουθείτε ακόμα.Σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο.
Οι ισλαμιστές λένε κάτι πολύ ωραίο,πως θα επικρατήσουν γιατί ο δικός τους θεός είναι ισχυρότερος.
Εγώ λέω ότι ο δικός μας Θεός όμως είναι ανθεκτικότερος(εκτός του ότι είναι,ξέρετε,ο αληθινός).
Δεν ταιριάζει η φοβία στους Ορθοδόξους.Ούτε η μιζέρια,η εσωστρέφεια,η κακομοιριά.Όσοι δεν το καταλαβαίνουν ας ψαχτούν λίγο καλύτερα.Κάτι στραβό υπάρχει μέσα τους.Περάσαμε διωγμούς από Εβραίους,ειδωλολάτρες,κομμουνιστές,Παπικούς,Οθωμανούς,Άραβες και στο μέλλον πιθανόν και από άλλους.Ε,και;Μετά από χίλια χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε ενώ αυτοί θα είναι κλεισμένοι στα μαυσωλεία τους.Αυτά για την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...