Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κυριακή Θ' Ματθαίου-Περπατώντας στα κύματα



Την πιο όμορφη εικόνα της πίστης μας δίνει η σημερινή ευαγγελική περικοπή.Ο Πέτρος βλέποντας τον Χριστό να περπατάει μέσα στα κύματα ενθουσιάζεται και του ζητά να τον καλέσει ώστε να περπατήσει και αυτός στη ταραγμένα νερά.
Γιατί τι άλλο είναι η πίστη;Το να πιστεύουμε μοιάζει με προσπάθεια να περπατήσουμε πάνω στο νερό,εν μέσω τρικυμίας.


Στη προσπάθειά μας μας πνίγουν οι αμφιβολίες,η υπερηφάνεια,ο εγωισμός μας,τα πάθη μας.Και βυθιζόμαστε,όπως ο απόστολος Πέτρος άρχισε να βυθίζεται λόγω της ολιγοπιστίας του.Όμως εκείνη ακριβώς τη στιγμή,τη στιγμή που τα νερά τον έπνιγαν φώναξε τον Ιησού να τον βοηθήσει.Και δεν τον φωνάζει απλά αλλά αφήνεται σ'Αυτόν.Αφήνεται στο θέλημά του Θεού και τότε ο Χριστός τον αρπάζει,τον ανεβάζει στο καϊκι και κάνει τον άνεμο να κοπάσει.
Γιατί αυτό είναι το αποκορύφωμα της πίστης.Να αφήσουμε το θέλημά μας για το θέλημα του Θεού.Αυτό είναι το ταξίδι που καλούμαστε να κάνουμε μέσα από τα μανιασμένα κύματα.Αλλά ο Χριστός θα είναι πάντα εκεί και όταν Του το ζητήσουμε ειλικρινά,θα μας αρπάξει και θα μας βάλει στο καράβι,ηρεμώντας τα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...