Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το Ισραήλ εποφθαλμιά λιβανέζικα εδάφη

Οι ισραηλινές δυνάμεις δει την ανάκτηση ενός μπουλντόζα που συνετρίβη στα κατεχόμενα Shebaa Farms, Αυγούστου 17, 2016.
Το λιβανέζικο κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε ενάντια στην συνεχιζόμενη κατασκευή ενός δρόμου από το Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου ου βρίσκεται υπό  ισραηλινή κατοχή.
Το καθεστώς χτίζει τα δύο χιλιόμετρα του οδικού δικτύου στα Shebaa Farms στο νότιο Λίβανο, τα οποία κατέλαβαν μαζί με αχανείς εκτάσεις άλλων αραβικών εδαφών το 1967.


"Είναι άλλο ένα έγκλημα για να προσθέσετε στον μακρύ κατάλογο των εχθρικών εγκλημάτων κατά του Λιβάνου,"ανέφερε η Χεζμπολάχ  σε δήλωσή του την Πέμπτη, αναφερόμενος στις εργασίες  κατασκευής.
Το έργο «εκθέτει την απεριόριστη σιωνιστική απληστία για τη γη και τουν πλούτο του Λιβάνου,« ανέφερε το λιβανέζικο κίνημα αντίστασης, περαιτέρω στη δήλωσή του.
Το κίνημα κάλεσε επίσης την κυβέρνηση του Λιβάνου να «διεξάγει τον κανονική ρόλο της στην υπεράσπιση της κυριαρχίας του Λιβάνου και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει" την ισραηλινή κίνηση.
Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει δύο πολέμους στο Λίβανο - ένα το 2000 και ένα άλλο το 2006. Περίπου 1.200 Λιβανέζοι, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου των 33 ημερών το καλοκαίρι του 2006. Η Χεζμπολάχ έχει πιστωθεί  την απώθηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το νότιο Λίβανο .
Την Πέμπτη, ο επικεφαλής του στρατού υποστράτηγος Jean Kahwagi είπε  ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου είναι αφοσιωμένες στην υπεράσπιση της χώρας ενάντια στο Ισραήλ.
"Ο στρατός θα αντιμετωπίσει την ισραηλινή επιθετικότητα που  στοχεύει το Λίβανο με όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες, χάρη στις προσπάθειες των μονάδων  που έχουν αναπτυχθεί [στο νότο]», είπε.
Είπε ότι «η κύρια αποστολή του στρατού για την υπεράσπιση του Νότου εναντίον του ισραηλινού εχθρού ολοκληρώνει τις άλλες αποστολές του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία κατά μήκος των ανατολικών συνόρων και τη διατήρηση της εσωτερικής ασφάλειας."
Τον Αύγουστο του 2014, η συνδεόμενη με την αλ-Κάιντα  Nusra Front, η οποία έχει πλέον μετονομαστεί η ίδια, και το Daesh  κατέλαβαν την ανατολική πόλη του  Λιβάνου,Arsal, σκοτώνοντας έναν αριθμό Λιβανέζων στρατιωτών. Πήραν 30 στρατιώτες ομήρους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αφεθεί.
Από τότε, ο στρατός και η Χεζμπολάχ έχουν αναλάβει  την υπεράσπιση του Λιβάνου στα ανατολικά σύνορα, προλαμβάνοντας τη διάδοση  της τρομοκρατίας από γειτονική Συρία  στη χώρα.
Ο Kahwagi προέτρεψε επίσης την επιβεβαίωση από το Ισραήλ του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 1701, το οποίο μεσολάβησε για μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του 2006, καλώντας το Ισραήλ να σεβαστεί τη κυριαρχία του Λιβάνου και την εδαφική ακεραιότητα.
Ο ισραηλινός στρατός έχει, όμως, κατ 'επανάληψη παραβιάσει το ψήφισμα, μεταξύ άλλων με τις αδιάκοπες υπερπτήσεις σε λιβανέζικο εναέριο χώρο, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...