Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Η δύναμη της Θεοτόκου

Πάρα πολλές είναι οι αρετές που συγκεντρώνονται στο πρόσωπο της Παναγίας.Γι'αυτό άλλωστε κι έχουν γραφτεί τόσοι πολλοί εγκωμιαστικοί λόγοι γι'αυτήν.Πίστη,ταπεινοφροσύνη,αγάπη,πραότητα και ο κατάλογος δεν τελειώνει.


Ας σταθούμε σήμερα σε μία από αυτές της αρετές της Θεοτόκου.Ας σταθούμε στη δύναμή της.Από τη στιγμή που ο Αρχάγγελος Γαβριήλ της ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός,ότι αυτή ήταν που κρίθηκε άξια να φέρει στον κόσμο τον Μεσσία,μέσω του οποίου θα σωθεί όλο το ανθρώπινο γένος και αφού η Παναγία δέχτηκε να αναλάβει αυτό το έργο άρχισε ένας σκληρός αγώνας.
Αρχικά σήκωσε το βάρος της πιθανότητας να κατηγορηθεί για μοιχεία.Κάτι που επέσυρε την θανατική ποινή.Αναγκάστηκε να γεννήσει σε σπηλιά.Να φύγει κρυφά στην Αίγυπτο για να γλιτώσει ο Χριστός από τον Ηρώδη.Να βλέπει τον μοναχογιό της να περνάει όλα αυτά τα φρικτά βασανιστήρια,γνωρίζοντας πως είναι αθώος.Αργότερα έζησε τους διωγμούς των Εβραίων εναντίον των χριστιανών.
Σε όλα αυτά δε λύγισε,δεν πτοήθηκε,δεν καταράστηκε.Παρέμεινε ήρεμη και σίγουρη.Ας σκεφτούμε πόση δύναμη χρειαζόταν μια γυναίκα εκείνης της εποχής και κοινωνίας για να τα αντέξει όλα αυτά.
Έτσι λοιπόν,η Παναγία μένει στους αιώνες,ανάμεσα σε όλα τα άλλα,παράδειγμα δύναμης,αντοχής,αγωνιστικότητας.Και κυρίως παράδειγμα πίστης προς τον Θεό,γιατί από Αυτόν πηγάζουν όλες οι αρετές και τα ταλέντα του κάθε ανθρώπου.Γι'αυτό και την τιμούμε περισσότερο απ'όλους τους αγίους.Γιατί είναι η αιτία της σωτηρίας μας και ο οδηγός μας ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...