Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

90 χρονών ο Φιντέλ Κάστρο


Οι φίλοι και οι σύμμαχοι του Φιντέλ Κάστρο, του ιδρυτή ηγέτη της κομμουνιστικής Κούβας και πρώην προέδρου της, γιόρτασαν τα 90α γενέθλιά του.

Ο επαναστάτης ηγέτης φαινόταν αδύναμος, καθώς ο ίδιος παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις το Σάββατο στην πρωτεύουσα Αβάνα με τον αδελφό του, Ραούλ Κάστρο, και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.


«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για τις εκφράσεις  σεβασμού, τους χαιρετισμούς και τους επαίνους που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες μου δίνουν δύναμη να ανταποδώσω με ιδέες που θα στείλω στους μαχητές του κόμματος και στις σχετικές οργανώσεις," έγραψε ο  Κάστρο σε μια επιστολή για τα γενέθλιά του.
"Σύγχρονες ιατρικές τεχνικές μου επέτρεψαν να μελετώ το σύμπαν», πρόσθεσε ο Κάστρο, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Κούβας πριν από 10 χρόνια αφού είχε  υποστεί μια σοβαρή γαστρεντερική νόσο.
Η χώρα έχει προγραμματίσει ένα μήνα από εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει τον πρώην πρόεδρο, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και ντοκιμαντέρ - καθώς και ένα 90 μέτρων πούρο,που σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ,και εκπροσωπεί κάθε χρόνο της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...