Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η κατάλληλη ώρα

Muslims converting to Christianity

Μουσουλμάνοι έρχονται στον Χριστό με καταπληκτικούς και μυστηριώδεις τρόπους. Άνδρες και γυναίκες έχουν γνωρίσει το Χριστό σε ένα όνειρο ή όραμα. Πολλοί άλλοι διαβάζουν το Κοράνι στη δική τους γλώσσα, για πρώτη φορά (απομνημονεύουν το Κοράνι στα αραβικά) και συνειδητοποίησαν ότι χάθηκαν. Όταν στράφηκαν στην Καινή Διαθήκη και έμαθαν περισσότερα για τον Ιησού αποφάσισαν να δώσουν τη ζωή τους στον Χριστό.

Παρά τις αυξανόμενες διώξεις κατά των χριστιανών και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προσήλυτοι , υπάρχει ένα αυξανόμενο κίνημα μουσουλμάνων που στρέφονται προς τον Χριστό. Ο  Ιεραπόστολος David Garrison δήλωσε, "Ζούμε εν μέσω της μεγαλύτερης στροφής των μουσουλμάνων στο Χριστό στην ιστορία."

Ο Garrison πέρασε δυόμισι χρόνια ταξιδεύοντας, τη διεξάγοντας έρευνες και συνεντεύξεις  πάνω από 1.000 μουσουλμάνους προσήλυτους. Στο βιβλίο του, ένας άνεμος στον Οίκο του Ισλάμ, καθόρισε την μετακίνηση των πιστών ως «μια ομάδα περισσότερων από 1.000 πιστών που  βαφτίστηκαν ή 100 νέων ναών μέσα σε μια μουσουλμανική κοινότητα. Συνολικά βρήκε 69 κινήσεις που είχαν ξεκινήσει κατά τα πρώτα 12 χρόνια του 21ου αιώνα, σε σύγκριση με τις  σχεδόν μηδενικές εκούσιες κινήσεις να ασπαστούν τον Χριστιανισμό στους πρώτους 12 αιώνες του Ισλάμ ", έγραψε η Christianity Today.

Οι κινήσεις αυτές συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, ακόμη και ενώ οι Μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν το θάνατο και βίαιες διώξεις αν η πίστη τους ανακαλυφθεί. Πολλοί προσήλυτοι  λατρεύουν σε κρυφές μικρές ομάδες. Αυτό καθιστά δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των νέων πιστών, αλλά ο Garrison εκτιμά μεταξύ 2 και 7 εκατομμύρια.

Όταν ο Garrison ρώτησε κάποιους ηγέτες γιατί έμειναν στην κοινότητά τους, ακόμη και με την απειλή του κινδύνου, μία γυναίκα απάντησε, «Όταν ο Θεός ήθελε να φτάσει τους ανθρώπους , έγινε άνθρωπος. Αν ο Θεός ήθελε να φτάσει τις ύαινες, θα είχε γίνει μια ύαινα. Αν θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τους δικούς μας ανθρώπους, πρέπει  να μείνουμε στην κοινότητά μας για να τους φτάσουμε. "

Ο Garrison είπε ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτή η κίνηση είναι διαδεδομένη σήμερα είναι οι περισσότερες διαθέσιμες μεταφράσεις της  Αγίας Γραφής και ο ,μέσω πολυμέσων,ευαγγελισμός. Και πρόσθεσε: «Ο Θεός έχει ενώσει  αρκετά στοιχεία μοναδικά στην εποχή μας. Μερικά από αυτά είναι παλαιά στοιχεία -η μουσουλμανική βία δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτός είναι ένας από τους λιγότερο βίαιους αιώνες της μουσουλμανικής ιστορίας - αλλά αυτό που  είναι διαφορετικό σήμερα,είναι ότι  όταν οι μουσουλμάνοι βιώνουν τη βία αυτή, μπορούν να δουν μια εναλλακτική λύση ... ότι μπορούν να στραφούν στο διαδίκτυο τους, μπορούν να ανοίξουν την τηλεόραση τους και να ακούσουν μια ομιλία  ενός ευαγγελιστή Φαρσί ή του Καζακστάν ή του Ουζμπεκιστάν. "

Αυτό είναι ένα κάλεσμα για αγάπη και προσευχή για τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο και στις γειτονιές μας. Λόγια από πολλούς βλάπτουν και μπορεί να δημιουργούν φόβο, αλλά καλούμαστε να αγαπάμε, να εξυπηρετούμε και να είμαστε γενναίοι.

Φέρουμε την αγάπη του Χριστού, όταν βλέπουμε τους ανθρώπους σαν δημιουργήματα του Θεού και πιθανούς πιστούς του  Χριστού. Αν ήμασταν βιαστικοί να εγκαταλείψουμε αυτούς  τους ανθρώπους, τότε θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτή την όμορφη κίνηση. Ας είμαστε γρήγοροι στο να ξεκινήσουμε μια συζήτηση και αργοί στο  να κατακρίνουμε. Ας είμαστε έτοιμοι να τείνουμε  το χέρι μας και να διστάζουμε να κρατήσουμε τους άλλους σε απόσταση. Ας είμαστε γενναίοι και ας αγαπάμε.

Ἀγαπητοί, ἀγαπῶμεν ἀλλήλους, ὅτι ἡ ἀγάπη ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστι, καὶ πᾶς ὁ ἀγαπῶν ἐκ τοῦ Θεοῦ γεγέννηται καὶ γινώσκει τὸν Θεόν
«Αγαπητοί, ας αγαπάμε ο ένας τον άλλον, γιατί η αγάπη είναι από το Θεό, και όποιος αγαπάει έχει γεννηθεί από το Θεό και γνωρίζει το Θεό.» (Α΄Ιωάννου 4: 7)

churchleaders.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...